Cheesecake cu Oreo? Facut de mine? Asta da eveniment!
Poate stiti, poate nu stiti, dar noi nu suntem amatori de cheesecake. Cred ca pot numara pe degetele de la mana de cate ori am mancat cheesecake pana la 30 si ceva de ani. Asa suntem noi, mai speciali 🙂
Si totusi, de ce am facut cheesecake? In ultimele zile colegele mele de birou au tot vorbit de cheesecake si efectiv mi s-a facut pofta. Si uite ca i-am mai dat o sansa. Nu-mi pare rau deloc!
O fi fost de la pofta, o fi fost de la mana mea buna la dulciuri, nu stiu foarte exact, dar a iesit foarte gustos. Aproape ca nu ma asteptam la asta, dar categoric e ceva ce se va repeta.
Din pacate nu am reusit sa redau in imagini frumusetea lui. N-am avut lumina buna si nici prea multa rabdare. Abia asteptam sa-l tai si sa-l gust.
Reteta este simpla simpla si se face un-doi, fiind fara coacere. Am folosit biscuiti Oreo pentru ca sunt preferatii nostri, dar la fel de bine puteti folosi biscuiti de orice fel. Crema biscuitilor nu am folosit-o la blat, n-am stiut cum se va comporta in robot, poate imi spuneti voi daca ati incercat.
Sper sa va placa reteta mea de cheesecake cu Oreo si daca cumva sunteti experti in domeniu va rog jurizati-ma cu indulgenta. Dar cred ca sunt pe drumul cel bun! 🙂
Ingrediente blat/crusta – Cheesecake cu Oreo
- 120 g biscuiti (doar biscuitii, fara crema)
- 60 g unt topit
Pune biscuitii in robot si macina-i fin.
Toarna untul topit peste ei si amesteca. Vei obtine un “aluat” nisipos.
Pune aluatul intr-o forma de 17 cm diametru cu peretii detasabili. Cu o lingura apasa-l pe fundul tavii si formeaza o margine de 1-2 cm inaltime. Pune forma la rece.
Ingrediente crema
- 350 g branza ricotta
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lingurita extract de vanilie sau semintele de la 1 pastaie de vanilie
- 1 pliculet gelatina granule
- 80 g indulcitor/zahar
- biscuiti intregi pentru decor
Pune gelatina intr-un bol si toarna peste ea 100 ml de apa. Lasa-o 5 minute la hidratat.
Intr-un castron incapator amesteca ricotta cu smantana si indulcitorul ori zaharul.
Incalzeste gelatina hidratata pe foc mic pana cand se topeste, dar ai grija sa nu fiarba. Lasa-o sa se racoreasca putin.
Adauga gelatina peste crema si amesteca.
Toarna crema peste blatul de biscuiti, pune ici colo biscuiti intregi sau sfaramati si da tava la rece minim 3-4 ore. Peste noapte ar fi ideal!
- Daca vrei, poti sfarama biscuitii pastrati pentru decor. Adauga-i in crema si amesteca, apoi toarna crema peste blat.
- Cand vrei sa il servesti, incalzeste putin marginile tavii cu ajutorul uscatorului de par. Crema se va desprinde usor de margini si nu va crapa.
Pofta buna!