Stiu ca e zi cu ploaie, cu nori, zi rece si mohorata. Dar o putem face foarte faina daca nu ne concentram pe aceste aspecte. Poate va intalniti azi cu cineva drag, poate cititi dintr-o carte frumoasa, poate mancati ceva buuuun de tot, poate petreceti mai mult timp cu voi insiva. Se poate!
Eu asta am de gand sa fac azi, sa ma bucur. Nu va mai exista o alta zi de 31 iulie 2015 in viata mea, asa ca trebuie sa o fac cat mai frumoasa. Pana la urma despre asta e vorba: ieri e trecut, maine e viitor, iar clipa de acum e doar a noastra si noi decidem ce facem cu ea. Asadar, ce faceti azi si acum?
Eu vin cu o idee de dulce pentru maine-poimaine si se adreseaza pofticiosilor de ciocolata. Muuuulta ciocolata. Dar si visine. 🙂 Muffins cu ciocolata si visine. Si nu doar ca arata foarte bine si ochiului ii place, insa va bucura toate simturile. Reteta am facut-o special pentru Petru al meu, care adora ciocolata (amaruie in special) si i-am pus si la pachet la serviciu ca sa se bucure si colegii. Asadar, e testata pe mai multe persoane si nimeni nu a patit nimic. 🙂
Poate la prima vedere pare mult de lucru, insa cum ziceam la inceput: doar pare. In fond nu este. Doar ca veti avea mai mute cratite de spalat.
Ii multumesc Laurei pentru inspiratie!
Ingrediente Muffins cu ciocolata si visine
Pentru muffins
- 250 g faina
- 120 g unt
- 100 g zahar
- 250 ml lapte
- 2 ou
- 1 pastaie de vanilie
- 50 g cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 varf cutit sare
Pentru siropul de visine
- 200 g visine fara samburi
- 2 linguri de zahar
- zahar pudra (pentru pudrat pe deasupra)
Pentru crema de ciocolata
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 ml smantana lichida pentru frisca
Mod de preparare Muffins cu ciocolata si visine
Incepem cu prepararea cremei de ciocolata.
- Intr-un vas de yena se rupe bucatele ciocolata.
- Smantana se pune intr-o craticioara si se infierbanta pe aragaz.
- Se toarna smantana peste ciocolata si se acopera pentru 5 minute, apoi se amesteca cu un tel pana cand crema este omogena.
- Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider.
Simplu, nu-i asa? 🙂
Pentru muffins se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea.
Separat se amesteca ingredientele lichide: untul topit si racit, laptele, ouale si semintele de vanilie. Aceasta compozitie se toarna peste prima compozitie si se mixeaza pana cand aluatul este omogen.
Intr-o tava pentru muffins se pun hartiute si se pune aluat in fiecare (3/4).
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru 20 de minute.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca.
Pentru siropul de visine se pun intr-o cratita visinele si zaharul si se fierb pe foc mic cca 10 minute. Este suficient atat. Se lasa sa se raceasca.
Asamblare muffins cu ciocolata si visine
Se scoate crema din frigider si se mixeaza cu ajutorul mixerului pana cand se deschide la culoare si se obtine o crema pufoasa. Crema astfel obtinuta se pune intr-o punga de ornat.
Fiecarui muffin I se taie un capac din partea de deasupra (se vede in imaginea de mai jos cum ar trebui sa arate) si se scobeste putin la interior. Nu mult, cat sa intre in muffin 1-2 visine.
In fiecare muffin se pun 1-2 visine si o lingurita de sirop. Se orneaza cu putina crema si se aseaza capacul decupat, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Eu am mai presarat pe deasupra si arahide glazurate zdrobite, insa puteti sa puneti alune, nuci etc.
Pofta buna!
1 comment
Ce frumos arată! Ciocolată, vișine, sirop, au de toate în ele. Îmi plac tare mult!