Banana bread cu faina de migdale – o reteta usor de pregatit, fara gluten. Stiu ca banana bread este un desert foarte iubit si am vrut neaparat sa testez o reteta fara gluten si care sa contina cacao. Mi-a iesit super bun, o prajitura care a intrat in topul preferatelor. Ca de obicei, putem personaliza reteta. Astfel in locul cireselor confiate putem opta pentru visine sau zmeura. Coaja de portocala este optionala, insa aduce o aroma speciala.
Ingrediente banana bread cu faina de migdale
Ingrediente uscate
- 270g faina de migdale
- 30g cacao
- 7g praf de copt
- un varf de cutit sare
Se amesteca toate intr-un bol. Recomandarea mea este sa cerneti cacaua pentru a evita formarea de cocoloase.
Ingrediente lichide/umede
- 3 oua M
- 50g unt topit si racit
- 250g banane coapte foarte bine
- 80g miere sau sirop de artar
- 2 lingurite extract/esenta de vanilie
Mod de preparare
Se paseaza bananele cu furculita, se adauga mierea, vanilia, untul si ouale si se amesteca. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca putin, cat sa fie compozitia omogena.
Aici eu am adaugat si 100g coaja de portocala taiata cubulete; o cumpar de la Lidl in special in preajma sarbatorilor, se gaseste la cutiuta.
Am pus compozitia intr-o tava de 25x11cm in care am pus si hartie de copt. Am nivelat iar pe deasupra am pus cateva cirese confiate pe care le-am apasat putin in compozitie. Foarte bine merg si visinele (proaspete sau decongelate), dar sunt convinsa ca se potriveste si zmeura sau capsunele.
Am tava la cuptorul preincalzit la 180°C si am lasat la copt aproximativ 60 de minute. Recomandarea mea este ca dupa 45-50 de minute sa introduceti o scobitoare in banana bread si daca iese uscata e gata de copt. Daca scobitoarea are urme de aluat necopt, mai lasati cateva minute la cuptor.
Dupa coacere am lasat prajitura in tava pentru 10 minute, apoi am scos-o si am lasat-o sa se rapeasca pe un grilaj.
Am feliat-o doar dupa racirea completa.
Ce spuneti? Cum vi se pare aceasta banana bread cu faina de migdale?