Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Banana bread cu faina de migdale

written by Corina aprilie 2, 2025
Banana bread cu faina de migdale

Banana bread cu faina de migdale – o reteta usor de pregatit, fara gluten. Stiu ca banana bread este un desert foarte iubit si am vrut neaparat sa testez o reteta fara gluten si care sa contina cacao. Mi-a iesit super bun, o prajitura care a intrat in topul preferatelor. Ca de obicei, putem personaliza reteta. Astfel in locul cireselor confiate putem opta pentru visine sau zmeura. Coaja de portocala este optionala, insa aduce o aroma speciala.

Ingrediente banana bread cu faina de migdale

Ingrediente uscate

  • 270g faina de migdale
  • 30g cacao
  • 7g praf de copt
  • un varf de cutit sare

Se amesteca toate intr-un bol. Recomandarea mea este sa cerneti cacaua pentru a evita formarea de cocoloase.

Ingrediente lichide/umede

  • 3 oua M
  • 50g unt topit si racit
  • 250g banane coapte foarte bine
  • 80g miere sau sirop de artar
  • 2 lingurite extract/esenta de vanilie

Mod de preparare

Se paseaza bananele cu furculita, se adauga mierea, vanilia, untul si ouale si se amesteca. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca putin, cat sa fie compozitia omogena.

Aici eu am adaugat si 100g coaja de portocala taiata cubulete; o cumpar de la Lidl in special in preajma sarbatorilor, se gaseste la cutiuta.

Am pus compozitia intr-o tava de 25x11cm in care am pus si hartie de copt. Am nivelat iar pe deasupra am pus cateva cirese confiate pe care le-am apasat putin in compozitie. Foarte bine merg si visinele (proaspete sau decongelate), dar sunt convinsa ca se potriveste si zmeura sau capsunele.

Am tava la cuptorul preincalzit la 180°C si am lasat la copt aproximativ 60 de minute. Recomandarea mea este ca dupa 45-50 de minute sa introduceti o scobitoare in banana bread si daca iese uscata e gata de copt. Daca scobitoarea are urme de aluat necopt, mai lasati cateva minute la cuptor.

Dupa coacere am lasat prajitura in tava pentru 10 minute, apoi am scos-o si am lasat-o sa se rapeasca pe un grilaj.

Am feliat-o doar dupa racirea completa.

Ce spuneti? Cum vi se pare aceasta banana bread cu faina de migdale?

Print Friendly, PDF & Email
banana breadfaina de migdale
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Clatita la tava
next post
Oua umplute cu somon afumat

You may also like

Biscuiti cu cacao – crinkle cookies

noiembrie 23, 2020

Tarta fara coacere cu afine si lapte condensat

august 3, 2023

Panna Cotta (cu fructe de padure)

martie 21, 2012

Prajitura cu ananas si cocos

aprilie 6, 2021

Tarta Panna Cotta cu aluat fraged

aprilie 7, 2021

Cupcakes cu afine si ricotta

martie 1, 2013

Gomboti cu prune

august 31, 2012

Clatita la tava

martie 27, 2025

Prajitura cu trei umpluturi

aprilie 27, 2021

Biscuiti cu nuca si ciocolata

decembrie 4, 2023

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ