Chec cu portocale. O reteta simpla, de baza, pe care o puteti adapta foarte usor. Puteti adauga coaja de portocala in aluat, nuci sau fistic. Checul va fi cu atat mai aromat cu cat portocalele folosite sunt super gustoase. In cazul in care vi se pare ca acestea nu au un gust foarte pronuntat, va recomand sa adaugati in aluat si coaka de portocala razuita. Daca nu aveti acces la portocale cu coaja nestropita, va sugerez sa cumparati coaja de portocala gata razuita, se gaseste la pliculet la raioanele de patiserie din supermarketuri.
Ingrediente Chec cu portocale
- 3 oua “La curte” de la Familia Toneli
- 130g zahar 110g unt moale, la temperatura camerei
- 200ml zeama de portocale
- 280g faina
- 1 pliculet praf de copt Optional
- 100g coaja de portocala confiata (se gaseste in hypermarketuri si magazine online)
Apasa play pentru reteta video
Mod de preparare Chec cu portocale
Am folosit o tava clasica de chec/cozonac. Temperatura cuptor: 180°C fara ventilatie Timp coacere: 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusa in chec iese fara urme de aluat umed). Gustul chefului va fi mai intens in functie de cat de aromate vor fi portocalele pe care le stoarceti. Sfatul meu este sa incepeti chiar de aici, de la a gasi portocale pline de aroma. Daca dorim, adaugam si coaja razuita in aluat.
- Ouale din gama “La curte” sunt oua free range, adica gainile au acces la aer liber si soare, fiind hranite cu cereale nemodificate genetic.
Sper sa va placa si voua reteta si sa o testati, pofta buna!