Papanasi la aparatul de vafe. Se poate asa ceva? DA! De trei ori da! Aceasta varianta este mult mai rapida decat cea a papanasilor fierti sau prajiti, dar va asigur ca sunt foarte gustosi si acestia. Mai mult, se pastreaza foarte bine ceea ce ii face numai buni de transportat in caserola pentru gustarea de la birou. Ii puteti pregati pentru drumurile mai lungi cu masina ori pentru o drumetie. Ca modalitate de servire va recomand varianta cu iaurt si fructe proaspete, dar deliciosi sunt si cu smantana si dulceata sau chiar si cu miere.
Gustarile de la birou pot fi o adevarata provocare atunci cand ne dorim ca acestea sa fie cat de cat sanatoase si nutritive. Provocarea vine din faptul ca suntem tentati sa cumparam ceva rapid, de cele mai multe ori dulciuri procesate, care sa ne satisfaca poftele si sa ne aduca un plus de energie. De aceea m-am gandit sa vin cu o propunere de gustare perfecta pentru pauza de la birou, acesti papanasi. Aveti nevoie de doar cateva ingredinete pentru a le pregati, nu e ceva complicat. Desigur, aveti nevoie de un aparat de vafe. Daca nu aveti inca unul va recomand din inima sa va achizitionati pentru ca este foarte util. Puteti sa pregatiti atat vafe dulci, cat si sarate, ambele variante fiind ideale pentru a fi luate la caserola.
Cum servim acesti papanasi la aparatul de vafe?
Variantele sunt multiple si le puteti alege in functie de preferinte, dar ca sa fie o gustare cu adevarat nutritiva, va recomand sa nu omiteti fructele proaspete pline de antioxidanti si iaurturile. Bineinteles, sunt deliciosi si serviti in varianta clasica cu smantana si dulceata. Noua ne plac foarte mult si cu putina miere sau sirop de agave.
Reteta pentru Papanasi prajiti este aici.
Ingrediente Papanasi la aparatul de vafe
- 450g branza de vaci scursa de zer
- 130g faina
- 2 oua
- 50g zahar
- vanilie si coaja de lamaie dupa gust
- 1/2 lingurita praf de copt
APASA PLAY PENTRU RETETA VIDEO
Mod de preparare
- Punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam pana la omogenizare.
- Cu o cupa (lingura) pentru inghetata punem compozitie in aparatul de vafe incins.
- Coacem papanasii 5 minute sau pana se rumenesc. Bineinteles, timpul de coacere va fi diferit de la un aparat la altul.
1 comment
Cu aceasta reteta va numai ca va oferiti o gustare delicioasa si sanatoasa, cu siguranta la fel de gustoasa precum cele facute in mod traditional. Puteti sa ii combinati cu fructe proaspete sau cu alte ingrediente dupa preferinte! Pofta buna!