Quesadilla cu spanac si feta – ideea perfecta pentru pranzul de acasa, dar si pentru pranzul de la birou. Nu avem nevoie de multe ingrediente pentru a pregati ceva bun, iar reteta aceasta ne demonstreaza exact acest lucru. Este un preparat delicios atat rece, cat si cald, iar daca il serviti alaturi de un sos delicios, succesul este garantat! Va spun mai jos tot ce trebuie sa faceti.
Quesadilla este un preparat cu specific mexican care consta intr-o tortilla ori lipie (de porumb, dar este acceptata si cea de faina de grau) cu diferite umpluturi. Pot fi branzeturi, carne sau legume condimentate dupa gustul fiecaruia. Lipia este impaturita si coapta pana branza se topeste frumos. Este un fel de mancare care te poate scoate din impas foarte usor, dar si rapid.
Eu m-am gandit ca aceasta varianta de quesadilla cu spanac si feta este super potrivita pentru primavara, spanacul ii ofera un gust proaspat. Dar am optat si pentru ardei copt, un ingredient care se potriveste in foarte multe combinatii. Plecand de la ideea mea voi puteti sa faceti si alte combinatii, sa alegeti ingredientele care va plac cel mai mult. Daca feta nu este pe gustul vostru, puteti la fel de bine sa o inlocuiti cu branza telemea, insa e important sa pastrati o branza care se topeste, cum ar fi cascavalul sau mozzarella. Pe blog gasiti si o varianta de umplutura cu pui, fasole si porumb – click aici.
Quesadilla este si mai gustoasa daca punem alaturi si un sos. Eu am optat pentru un sos pe baza de iaurt grecesc si usturoi, dar la fel de bine se potriveste guacamole sau un sos pe baza de rosii.
Ingrediente Quesadilla cu spanac si feta
- 300g spanac proaspat
- 200g feta maruntita
- 200g mozzarella razuita
- 130g ardei copt taiat marunt
- 3 catei de usturoi feliati subtire
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- lipii
APASA PLAY PENTRU RETETA VIDEO
Mod de preparare
- Turnam uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu.
- Adaugam usturoiul si calim cateva minute, avand grija sa nu se arda.
- Adaugam si frunzele de spanac si amestecam pana acesta este moale. Aceasta operatiune dureaza 3-4 minute.
- Intr-un bol amestecam toate ingredientele (in afara de lipii) cu spanacul gatit.
- Din aceste cantitati eu am umplut 4 lipii. Punem pe o jumatate de lipie compozitie pregatita mai sus si indoim lipia.
- Punem lipia in tigaia calda (eu am folosit tigaia in care am gatit spanacul) o coacem pe ambele parti pana se rumeneste.
- Scoatem lipiile pe un fund de lemn si le taiem in 3 triunghiuri
Atat de usor este sa pregatim quesadilla cu spanac si feta! Ce spuneti, testati reteta?