Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
AperitiveMancaruri

Pesto de legume coapte cu nuca

written by Corina ianuarie 6, 2020
Pesto de legume coapte cu nuca

Pesto de legume coapte cu nuca – un pesto delicios si aromat pe care il puteti folosi in mai multe feluri.

Imi plac pesto-urile si incerc pe cat posibil sa le pregatesc in casa. Nu ca cele din comert nu ar fi gustoase, chiar sunt. Insa de cele mai multe ori, acestea au si zahar adaugat, iar eu stau cat mai la distanta de el. Cititi mereu eticheta si alegeti doar acele produse care sunt in concordanta cu stilul vostru de viata.

Pesto de azi este pe cat de colorat, pe atat de gustos. Are legume coapte cu miere, nuci romanesti si parmezan cat sa ii dea aroma aceea placuta care te pisca putin pe limba.

Cum mancam pesto de legume coapte? Cel mai la indemana este in varianta cu paste. Doar fierb cateva paste si adaug pesto, poate si ceva parmezan extra. Daca nu avem pofta de paste, mancam pesto pe paine cu branzeturi. De altfel, acest pesto este o baza foarte faina pentru toast-uri, crostini si alte sandvisuri. Se potriveste cu diverite feluri de carne, de exemplu il puteti servi langa un gratar fierbinte, merge cu legume proaspete. La fel de bine se potriveste si pe un platou de branzeturi, asezat intr-un mic borcan.

Pesto de legume coapte cu nuca

Variantele mele de servire

Pe paine, cu putine nuci pe deasupra pentru contrast de texturi.

Pesto de legume coapte cu nuca

Cu spaghete. Cred ca e varianta care imi place cel mai mult. Pastele se coloreaza super misto. Pastele cu pesto sunt ideale si pentru mancarea din pachetul de la serviciu si se pregatesc in doar cateva minute. Inca un motiv pentru care merita sa ai in frigider un borcan de pesto.

Pentru alte idei de MANCARE LA PACHET vezi si articolele de  AICI

Pesto de legume coapte cu nuca

Ingrediente si mod de preparare Pesto cu legume coapte si nuca

  • 2 sfecle mici
  • 1 morcov mare
  • 1 telina  mica
  • 2 cepe rosii mari
  • 1 capatana de usturoi (mai mica)
  • 80g miez de nuca
  • 50 grame parmezan
  • sare
  • 2 lingurite miere
  • 50ml ulei de masline

Am pornit cuptorul la 190C si am asezat hartie de copt intr-o tava.

Am curatat legumele de coaja, le-am spalat si le-am taiat cubulete si rondele.  Am asezat legumele in tava, am presarat putina sare, am adaugat si cele cele doua lingurite de miere.

Am copt legumele in jur de 20-25 de minute, pana toate au fost moi. Le-am lasat deoparte sa se raceasca, apoi le-am pus in robotul de bucatarie (blender).

Am adaugat nucile, parmezanul si uleiul de masline. Am pasat totul pana am obtinut o crema omogena. La final am gustat si am adaugat putina sare, era nevoie.

Acesta este pesto de legume coapte! L-am pus in borcanele si l-am dat la frigider. Se pastreaza foarte bine 2 saptamani. Dupa aceste 2 saptamani nu stiu sa va spun, noi l-am mancat intre timp.

Pofta buna, dragii mei!

Preparare Pesto de legume coapte cu nuca

Pesto de legume coapte cu nuca

Paste cu Pesto de legume coapte cu nuca

Print Friendly, PDF & Email
pestoretete la cuptorretete simple si rapideretete simple si usoaresfecla
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Biscuiti cu ovaz si stafide
next post
Chiftele de porc si vita la cuptor

You may also like

Ciuperci umplute cu verdeturi

februarie 29, 2012

Chiftele de orez si oua fierte

mai 20, 2010

Chiftele la cuptor (cu carne de vita)

decembrie 1, 2010

Foietaj cu branza/cascaval si carne

decembrie 13, 2010

Salata de vinete cu iaurt

noiembrie 1, 2010

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Pate de pui facut in casa

februarie 17, 2014

Chiftele de ciuperci

mai 20, 2010

Paine umpluta

mai 26, 2012

Aperitive usoare si rapide fara gluten – Bucataria...

februarie 17, 2016

1 comment

Maria februarie 5, 2020 - 1:36 pm

Îmmmm, ce mă bucur că te-am găsit 🙂 Îmi plac reţetele tale, aşa….. la prima vedere, iar reţeta de mai sus de pesto, am să o fac chiar astăzi.
În familia mea, mâncam destul de des paste, aşa că e o idee foarte bună să.mi pregătesc propriul pesto după gustul nostru.
Mulţumesc frumos. Am să te urmăresc îndeaproape. Te puuuuuuuup.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.