Pesto de legume coapte cu nuca – un pesto delicios si aromat pe care il puteti folosi in mai multe feluri.
Imi plac pesto-urile si incerc pe cat posibil sa le pregatesc in casa. Nu ca cele din comert nu ar fi gustoase, chiar sunt. Insa de cele mai multe ori, acestea au si zahar adaugat, iar eu stau cat mai la distanta de el. Cititi mereu eticheta si alegeti doar acele produse care sunt in concordanta cu stilul vostru de viata.
Pesto de azi este pe cat de colorat, pe atat de gustos. Are legume coapte cu miere, nuci romanesti si parmezan cat sa ii dea aroma aceea placuta care te pisca putin pe limba.
Cum mancam pesto de legume coapte? Cel mai la indemana este in varianta cu paste. Doar fierb cateva paste si adaug pesto, poate si ceva parmezan extra. Daca nu avem pofta de paste, mancam pesto pe paine cu branzeturi. De altfel, acest pesto este o baza foarte faina pentru toast-uri, crostini si alte sandvisuri. Se potriveste cu diverite feluri de carne, de exemplu il puteti servi langa un gratar fierbinte, merge cu legume proaspete. La fel de bine se potriveste si pe un platou de branzeturi, asezat intr-un mic borcan.
Variantele mele de servire
Pe paine, cu putine nuci pe deasupra pentru contrast de texturi.
Cu spaghete. Cred ca e varianta care imi place cel mai mult. Pastele se coloreaza super misto. Pastele cu pesto sunt ideale si pentru mancarea din pachetul de la serviciu si se pregatesc in doar cateva minute. Inca un motiv pentru care merita sa ai in frigider un borcan de pesto.
Pentru alte idei de MANCARE LA PACHET vezi si articolele de AICI
Ingrediente si mod de preparare Pesto cu legume coapte si nuca
- 2 sfecle mici
- 1 morcov mare
- 1 telina mica
- 2 cepe rosii mari
- 1 capatana de usturoi (mai mica)
- 80g miez de nuca
- 50 grame parmezan
- sare
- 2 lingurite miere
- 50ml ulei de masline
Am pornit cuptorul la 190C si am asezat hartie de copt intr-o tava.
Am curatat legumele de coaja, le-am spalat si le-am taiat cubulete si rondele. Am asezat legumele in tava, am presarat putina sare, am adaugat si cele cele doua lingurite de miere.
Am copt legumele in jur de 20-25 de minute, pana toate au fost moi. Le-am lasat deoparte sa se raceasca, apoi le-am pus in robotul de bucatarie (blender).
Am adaugat nucile, parmezanul si uleiul de masline. Am pasat totul pana am obtinut o crema omogena. La final am gustat si am adaugat putina sare, era nevoie.
Acesta este pesto de legume coapte! L-am pus in borcanele si l-am dat la frigider. Se pastreaza foarte bine 2 saptamani. Dupa aceste 2 saptamani nu stiu sa va spun, noi l-am mancat intre timp.
Pofta buna, dragii mei!
1 comment
Îmmmm, ce mă bucur că te-am găsit 🙂 Îmi plac reţetele tale, aşa….. la prima vedere, iar reţeta de mai sus de pesto, am să o fac chiar astăzi.
În familia mea, mâncam destul de des paste, aşa că e o idee foarte bună să.mi pregătesc propriul pesto după gustul nostru.
Mulţumesc frumos. Am să te urmăresc îndeaproape. Te puuuuuuuup.