Crema de pastrav afumat cu branza este numai buna daca aveti de pregatit aperitive cu peste. Practic trebuie doar sa amestecati cateva ingrediente, adica e gata in fix 2-3 minute.
Puteti servi crema pe felii de bagheta proaspata sau felii rumenite putin la cuptor. Daca vreti ceva mai deosebit, pentru un platou de aperitive, puteti umple cosulete din aluat fraged sau foietaj. Ornati cu cozi de ceapa verde tocate marunt sau felii subtiri de lamaie si aveti un aperitiv frumos si gustos.
Noi nu am rumenit bagheta, nici nu am umplut cosulete. Efectiv nu am mai avut rabdare, asa ca de cum am terminat crema am intins-o rapid pe paine. Este minunata, va garantez!
Am folosit pastrav afumat de Sfaras. Despre pastrav de Sfaras am mai vorbit atunci cand am pregatit pastrav in crusta de malai, gasiti articolul AICI. Daca atunci am testat pastravul proaspat, acum i-a venit randul celui afumat.
Nici nu va pot spune cat e de gustos si cat de usor se lucreaza cu el. Daca nu vreti sa il folositi intr-o crema ca cea propusa azi de mine, il puteti manca asa simplu, cu putina zeama de lamaie si paine proaspata. O masa pe cat de simpla, pe atat de bogata.
Ingrediente Crema de pastrav afumat cu branza
- 1 pastrav eviscerat afumat
- 200 g crema de branza natur
- 2 fire ceapa verde
- sare si piper
- zeama de lamaie
Mod de preparare Crema de pastrav afumat cu branza
Pentru inceput, curatam pastravul afumat de oase. Este foarte simplu si nu exista posibilitatea sa ramana ceva ascuns.
Intr-un bol amestecam pastravul afumat maruntit cu crema de branza, ceapa verde taiata rondele marunte.
Condimentam crema cu sare, piper si zeama de lamaie. Dupa gust, desigur. Cel mai bine este sa gustati inainte de a adauga sare. Pastravul este sarat, asa ca va fi nevoie de o cantitate mica de sare.
Crema de pastrav afumat cu branza este gata. Nu am zis eu ca e simplu?
O puteti intinde pe felii de bagheta, prajite sau nu.
Pofta buna!