Daca tot e vremea vinetelor, sa ne facem de cap cu ele.
Eu am primit vinete din gradina bunicii si am vrut sa le valorific cat mai bine. Am facut vinete pane, am pus o muratura excelenta (si o sa va arat si voua cat de repede ce si cum) si am facut minunatiile de mai jos.
Le puteti pregati pentru cina, caci nu sunt grele sau le puteti servi ca si aperitiv. Sunt colorate si atrag atentia. Si daca ochii vad…stomacul cere, nu?
Ingrediente (fara cantitati)
-vinete
-rosii
-mozzarella
-putin ulei de masline
-usturoi
-cimbru si busuioc (uscat)
-sare si piper
Vinetele se spala foarte bine si se feliaza in felii de grosimea unui deget. Rosiile se spala si ele si se feliaza (mai subtire decat vanata). Se amesteca ulei de masline cu cuturoi pisat, sare si piper. Se unge fiecvare felie de vanata cu acest amestec, se aseaza in tava de cuptor si deasupra se pune cate o felie de rosie, apoi mozzarella. Se presara putin cimbru si putin busuioc si se da tava la cuptor cca 20 de minute (pana cand vanata este moale si mozzarella topita si aurita pe deasupra).
Serviti minunatiile calde sau reci; personal imi plac mai bine reci, parca sunt imbinate mai bine aromele.
Pofta buna!
5 comments
super delicioase :*
Ador vinetele in fel si chip !!! 😉
Carlos Caro
Carlos caro.
Tienes un gusto y unas manos de maravilla por lo que leo y veo, tus recetas deben estar riquisimas (aún no he tenido tiempo de elaborar ninguna, espero Espero me inluyas em tu circulo de amigos blogueros.
Como puedo conseguir mas publicidad para mi blogs?
Un abrazo
elcalderonazari.blogspot.com
elcalderonazari@gmail.com
Málaga – España
Magda draga si noooi!!!
asa este, Emily!