Dulceata de caise mi se pare una dintre cele mai fine dulceturi. Si ca si textura, miros, culoare, aroma..totul.
In legatura cu culoarea acesteia; lamaile sunt esentiale aici, caci ele ajuta caisele sa isi pastreze culoarea frumoasa in dulceata. Daca nu stoarceti macar putina zeama, riscati sa aveti o dulceata destul de inchisa la culoare.
Si daca tot faceti dulceata asta pregatiti si niste clatite sa le aveti la indemana pe cand e gata, nimic nu se compara cu niste clatite faine umplute cu dulceata proaspata.
Ingrediente
-caise
-zahar
-lamai
La fiecare kg de caise puneti cca 700 g zahar si zeama de la o lamaie!
Caisele se spala foarte bine si se desfac in doua. Intr-o cratita punem caisele, stoarcem zeama de lamaie si adaugam zaharul. Se lasa caisele in jur de ora sa lase sirop, apoi cratita se pune pe foc si se fierbe dulceata. Aceasta va fi gata atunci cand daca picurati pe o farfurie putina dulceata, aceasta sta adunata si nu curge.
Puneti dulceata in borcane curate si lasati-le fara capac pana cand sunt racite complet; eu le las peste noapte, a doua zi pun capacul si le depozitez in camara.
Pofta buna!
6 comments
Cea mai buna dulceata !!! 😉 Ghici ce fac eu acum ? :):)
faci dulceata? parca ai mai facut gem, asa-i? 🙂
Gem am facut acum ceva vreme , insa ieri am facut clatite !!! 😉
PS.Am incercat si ieri de cateva ori sa-ti raspund , dar nu am reusit , nu se publica cometariul !! :(:
Gemul si dulceata de caise sunt preferatele mele.
O zi buna!
Dada, pentru mine e cea mai buna dulceata, e fff aromata!!!
Fina si aromata!