La noi in casa se mananca multa dulceata. Una dintre dulceturile pe care mereu am vrut sa le incerc acasa este cea de portocale. Dar mereu ba nu am avut timp, ba nu am avut dispozitie, ba una ba cealalta si tot asa. Pentru potolirea poftei am cumparat de cateva ori gata facuta. Va zic drept ca nu am fost incantata deloc de variantele cumparate, parca aveau gust de plastic.
Cum sambata am fost singura acasa, am vrut sa ii fac o surpriza lui Petru si sa fac o dulceata buna, de iarna. Exact, de portocale!
Am pregatit-o in aparatul multifunctional ThermoCook, aparat de care nu mai doresc sa ma despart. V-am mai spus si in celelalte postari cat este de usor de folosit si ce mare ajutor poate fi in bucatarie. Uite ca nici de data asta nu m-a dezamagit. Adica sa pui tu ingredientele de dulceata in vas si sa nu amesteci deloc, e mare lucru. Si cine face dulceata stie acest lucru. Functia STIR a facut totul in locul meu, eu trebuind la final doar sa ma hotarasc asupra consistentei.
Puteti sa faceti dulceata de portocale in varianta simpla, asa ca mine. Pentru mai multe senzatii de neuitat puteti adauga vanilie, rom, scortisoara, ghimbir. Veti obtine delicatese la borcan, perfecte pentru clatite, paine prajita, tarte dulci sau numai bune alaturi de o branza de calitate. Ma gandesc la o rotita de camembert cu dulceata de portocale, imbracata in foietaj si rumenita frumos la cuptor. Curcubeu pe cerul gurii!
Va reamintesc ca puteti comanda aparatul Thermocook de aici, sau click pe bannerul afisat pe pagina in dreapta-sus. Iar prietenii de la Froothie mai ofera o reducere de 20 de Euro daca introduceti condul BU-Froothie-Optimum-90 in momentul plasarii comenzii.
Ingrediente Dulceata de portocale
- 500 g portocale curatate de coaja si partea alba, taiate in cubulete
- 100 ml apa
- 250 g zahar
- zeama de la ½ lamaie
Mod de preparare Dulceata de portocale
In blenderul de la ThermoCook am pus pentru inceput portocalele, apa si zeama de lamaie si le-am maruntit.
Am adaugat apoi zaharul si am setat aparatul la 100 de grade pe functia STIR si am lasat dulceata la fiert pentru 30 de minute.
Pe o farfurie rece am pus o lingurita de dulceata si pentru ca inca era destul de lichida am mai lasat-o la fiert 15 minute.
La final am pus dulceata in borcane curate, iar jumatate dintr-un borcan s-a mancat pe loc cu paine prajita si unt. A fost absolut fantastica!