Rosiile uscate au intrat pentru prima data in acest an in meniul nostru. Ma refer la rosiile uscate acasa, nu la cele cumparate..dealtfel nici nu pot face comparatie intre ele. Cele de casa sunt de n+1 mai bune si mai gustoase decat cele pe care le gasim in magazine.
Vis-a-vis de cantitati va pot spune ca acestea nu sunt fixe. In functie de cate rosii uscati folositi un borcan unde sa incapa toate si apoi umplet borcanul cu ulei de masline. E simplu!
Folositi rosiile la bruschete, la paste, pentru pizza, paine umpluta sau orice alte minunatii pentru papila gustativa, sunt sigura ca veti gasi multe alte intrebuintari!
Ingrediente
– 10 rosii nici prea mari nici prea micute
-3 catei de usturoi
-2 crengute de rozmarin proapsat
-ulei de masline
-sare si piper
-oregano uscat
Rosiie se taie felii (nu foarte groase), se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se presara putin oregano uscat pe fiecare. Tava se da la cuptor la o temperatura de 100 de grade pentru un interval cuprins intre 3-5 ore. Rosiile trebuie sa fie uscate, insa sa ramana cat de cat elastice, nu sa se macina in mana cand sunt atinse.
Intr-un borcan se aseaza bucatile de rosii, iar printre ele se strecoara felii de usturoi si crengutele de rozmarin, apoi borcanul se umple cu ulei de masline. Rosiile astfel puse la borcan se pastreaza la frigider. Nu va pot spune pentru cat timp, la noi au rezistat in jur de 3-4 saptamani, caci ne-au placut atat de mult incat am facut tot felu de retete cu ele.
Pofta buna!
9 comments
cam mult de lucru, asa-i? dar cred ca merita….
nu este chiar asa de mult de lucru, iar daca nu vrei sa le usuci in cuptor o poti face la soare…dar chiar merita!
la cat de bine arata, m-as baga sa le fac si eu!
cu mare incredere!! 🙂
Cum am scapat eu ieri postarea ta ? Si eu m-am indragostit de ele anul asta , sunt un deliciu !!! 😉
pai initial am pus linkul doar pe pagina, nu si pe cea personala. Asa-i ca-s bune? deliciu de delicu. si-mi place ca le poti folosi la tot felul de mancaruri
Daaaaaaaaaaa , eu cum le bagam in borcan , cum gustam cate una !!! 😉 Au o aroma grozava si fara mirodenii , doar asa uscate , asa-i ? 🙂
tocmai s-au uscat si ale mele,maine le bag la borcan.ce imi place mie iarna painea proaspata inmuiata in uleiul asta. Tare bine mai arata!
sunt foarte faine