Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
din camara

Rosii uscate in ulei de masline

written by Corina Ureche august 28, 2012
Rosiile uscate au intrat pentru prima data in acest an in meniul nostru. Ma refer la rosiile uscate acasa, nu la cele cumparate..dealtfel nici nu pot face comparatie intre ele. Cele de casa sunt de n+1 mai bune si mai gustoase decat cele pe care le gasim in magazine.
Vis-a-vis de cantitati va pot spune ca acestea nu sunt fixe. In functie de cate rosii uscati folositi un borcan unde sa incapa toate si apoi umplet borcanul cu ulei de masline. E simplu!
Folositi rosiile la bruschete, la paste, pentru pizza, paine umpluta sau orice alte minunatii pentru papila gustativa, sunt sigura ca veti gasi multe alte intrebuintari!
 
 
Ingrediente
– 10 rosii nici prea mari nici prea micute
-3 catei de usturoi
-2 crengute de rozmarin proapsat
-ulei de masline
-sare si piper
-oregano uscat
Rosiie se taie felii (nu foarte groase), se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se presara putin oregano uscat pe fiecare. Tava se da la cuptor la o temperatura de 100 de grade pentru un interval cuprins intre 3-5 ore. Rosiile trebuie sa fie uscate, insa sa ramana cat de cat elastice, nu sa se macina in mana cand sunt atinse.
Intr-un borcan se aseaza bucatile de rosii, iar printre ele se strecoara felii de usturoi si crengutele de rozmarin, apoi borcanul se umple cu ulei de masline. Rosiile astfel puse la borcan se pastreaza la frigider. Nu va pot spune pentru cat timp, la noi au rezistat in jur de 3-4 saptamani, caci ne-au placut atat de mult incat am facut tot felu de retete cu ele.
 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
rosiirozmarinusturoi
9 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Gem de pepene galben
next post
Gomboti cu prune

You may also like

Dulceata de caise

august 11, 2012

Peltea de gutui

octombrie 26, 2015

Tarhon in otet

august 21, 2012

Dulceata de zmeura

august 26, 2010

Bulion

septembrie 8, 2010

Gem de pepene galben

august 27, 2012

Gem de mure

septembrie 17, 2012

Lamaie proaspata…la frigider

martie 16, 2010

Compot de prune

august 31, 2010

Dulceata de portocale la ThermoCook

februarie 9, 2016

9 comments

alinutzika august 29, 2012 - 3:56 am

cam mult de lucru, asa-i? dar cred ca merita….

Reply
Corina Ureche august 29, 2012 - 3:57 am

nu este chiar asa de mult de lucru, iar daca nu vrei sa le usuci in cuptor o poti face la soare…dar chiar merita!

Reply
Ate colorate august 29, 2012 - 11:25 am

la cat de bine arata, m-as baga sa le fac si eu!

Reply
Corina Ureche august 29, 2012 - 11:25 am

cu mare incredere!! 🙂

Reply
catkitchen august 29, 2012 - 11:31 am

Cum am scapat eu ieri postarea ta ? Si eu m-am indragostit de ele anul asta , sunt un deliciu !!! 😉

Reply
Corina Ureche august 29, 2012 - 11:32 am

pai initial am pus linkul doar pe pagina, nu si pe cea personala. Asa-i ca-s bune? deliciu de delicu. si-mi place ca le poti folosi la tot felul de mancaruri

Reply
catkitchen august 30, 2012 - 12:08 pm

Daaaaaaaaaaa , eu cum le bagam in borcan , cum gustam cate una !!! 😉 Au o aroma grozava si fara mirodenii , doar asa uscate , asa-i ? 🙂

Reply
Mitinita august 30, 2012 - 12:08 pm

tocmai s-au uscat si ale mele,maine le bag la borcan.ce imi place mie iarna painea proaspata inmuiata in uleiul asta. Tare bine mai arata!

Reply
Alice august 30, 2012 - 12:08 pm

sunt foarte faine

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ