Se face mintenas o luna de cand nu am mai postat pe blog si intre timp si capsunii ne spun pa pa! Dar trebuia sa va arat si sa ma laud cu mandreata mea de dulceata si cu siropul deosebit de bun. Bine, in luna aceasta am facut mult mai multe alte lucruri si incerc sa le postez pe toate cat de curand.
Asadar, am cumparat 3 kile de capsuni grasalani si frumosi pe care i-am spalat bine si le-am indepartat frunzulitele. I-am pus intregi intr-o cratita mare si am pus peste ei 1,5 kg de zahar, apoi cratita am dat-o la rece peste noapte. Minunatie de sirop ce au lasat nu alta! Am luat din siropul lasat cca 700 de ml, l-am strecurat si l-am pus la fiert pentru cca 20-25 de minute, spumand mereu pana cand siropul a ramas curat curat. Am lasat siropul la racit, l-am turnat in sticla curata, apoi a luat calea raftului din camara.
Capsunii ramasi i-am pus la fiert la foc mic pana cand am obtinut consistenta dorita pentru dulceata (cca 1h si un pic de fiert). Dulceata se pune si ea in borcane curate si sterilizate, apoi la camara.
Pam-pam!
1 comment
superb tot. si produse si foto. bravo. si multumesc.