Ca sa fortez putin venirea caldurii inapoi, azi am pregatit o spuma de capsuni. Asta si de dragul copilariei cand mama si bunica ne faceau des acest desert, noi avand capsuni in gradina. Si chiar mi-a iesit ca mamei: cremoasa si aerata, dulce si acrisoara. Exact asa cum trebuie sa fie o spuma de capsuni.
Ingrediente Spuma de capsuni
-2 albusuri
-4 linguri de zahar
-o lingurita de otet
-300 g capsuni
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si otetul pana se obtine o spuma tare. Pentru aceasta folosesc intotdeauna un bol de sticla perfect curat si uscat. Mixez albusurile pana cand incepe sa se formeze spuma, apoi zaharul lingura cu lingura, apoi otetul. Astfel spuma va fi ferma.
Capsunile se taie in cubulete, apoi se adauga in spuma si se mixeaza pana sunt maruntite de tot sau partial. Personal prefer sa simt si cateva bucatele mai mari cand mananc, insa daca nu va place asa puteti sa mixati spuma si fructele pana cand sunt maruntite de tot.
Spuma obtinuta se serveste in cupe/pahare, insa este bine ca inainte de servire sa petreaca putin timp in compania frigiderului.
Pentru un efect frumos si un gust fin adaugati ciocolata amaruie razuita.
Pofta buna!
10 comments
Delicioasa prezentare. Eu o mananc din priviri…daca altfel nu pot 🙂
Faceam spuma asta mereu cand eram mici, cu capsunile proaspat culese din gradina! Muream dupa ea 🙂 Acum mai rar ca are prea mult zahar 😛
Inebunesc de pofta. Spuma arata demential, iar formele sunt tare frumoase!
iar poftesc….
Arata foarte bine…yummy..yummmy. Si imi plac mult borcanasele:D
Te astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html
Cu dor de copilarie o pregatesc mereu !!! <3
Delicioasa!!!
Poftesc!
Ce bine arată!! Eu de obicei adaug puțină zeamă de lămâie și un praf de sare ca să se bată bine albușurile – dar e bine de știut că merge și cu oțet 🙂