Chec cu mere si arome de turta dulce – un chec cu arome de sarbatoare, cum imi place mie sa ii spun. Are scortisoara, cuisoare, nucsoara si cardamom. Te duce instant cu gandul spre turta dulce si Craciun. Si sa vedeti cat de simplu se pregateste!
Ingrediente Chec cu mere si arome de turta dulce
- 250g faina
- 100g unt la temperatura camerei
- 2 mere mari
- 160g zahar bun
- 3 oua
- 125ml apa fierbinte
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 4 cuisoare
- 2 pastai de cardamom
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 3g praf de copt
- un varf de cutit sare
Mod de preparare Chec cu mere si arome de turta dulce
- merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare
- faina se amesteca cu praful de copt si sarea
- cuisoarele si semintele pastailor de cardamom se piseaza marunt, intr-un mojar de preferinta, apoi se amesteca cu scortisoara si nucsoara
Se porneste cuptorul la 180C si se pune hartie de copt intr-o tava de chec (sau se unge cu putin unt).
Untul si zaharul se pun intr-un vas incapator si se mixeaza bine, pana cristalele zaharului sunt dizolvate.
Se adauga ouale si se mixeaza cateva secunde pana sunt bine incorporate. Se adauga merele razuite si aromele, se amesteca. (merele nu trebuie stoarse de suc).
Se adauga faina si apa fierbinte, se amesteca si se toarna aluatul de chec in forma pregatita.
Se da tava la cuptor si se coace 45 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea).
Dupa coacere, checul se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar pudra.
Pofta mare!