Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
supe/ciorbe

Ciorba de cartofi cu cascaval

written by Corina octombrie 26, 2019
Ciorba de cartofi cu cascaval

Ciorba de cartofi cu cascaval am astazi pentru voi, o ciorba perfecta pentru a fi luata la pachet la birou. Nu ca alte ciorbe nu ar fi bune de mancat a doua zi, insa ciorba asta imi place in mod special. Este plina de legume si arome, putin cremoasa si chiar surprinzatoare datorita cascavalului.

Daca ati ezitat pana acum sa puneti cascaval in supa, de acum inainte sa nu mai aveti nicio retinere. Cubuletele de cascaval se topesc usor in ciorba calda, insa nu de tot, stati linistiti ca nu se va forma un bulgare de branza cu legume. Va recomand sa folositi un cascaval afumat pentru un plus de aroma. Nici nu ai zice ca nu are carne afumata!

Este o ciorba rustica, de toamna, satioasa, plina de legume cu gust, ba chiar si economica. Metoda de preparare este una foarte simpla si nici nu va va rapi mult timp. Legumele nu sunt calite in ulei, ci inabusite in apa cu putin ulei. Este o metoda care mie imi place foarte mult. Desigur, nu este gresit sa le caliti. Noi ne dorim sa mancam cat mai putine prajeli, de aici si aceast procedeu. Poate va place si voua!

P.S. Caserola folosita am cumparat-o din Selgros si este de la Sistema. Am mai multe caserole de la ei sunt foarte multumita de ele.

ciorba de cartofi cu cascaval

Ingrediente Ciorba de cartofi cu cascaval

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina micuta
  • ½ ardei rosu
  • 100 ml bulion sau pasta de rosii
  • 200 ml smantana de gatit
  • 200 g cascaval afumat
  • Sare si piper
  • 2 linguri ulei
  • Patrunjel proaspat

Mod de preparare Ciorba de cartofi cu cascaval

Pentru inceput pregatim legumele. Curatam cartofii, morcovii, pastarnacul si telina, apoi le spalam. Spalam ardeiul rosu si ii scoatem semintele. Taiem cartofii cuburi, iar restul legumelor le taiem cat mai marunt.

Intr-o oala punem asa: morcovii, ardeiul, pastarnacul, telina, bulionul, uleiul, sare si putin piper. Adaugam o ceasca de apa, amestecam, punem un capac pe oala si lasam 5 minute sa fiarba totul.

Dupa acest timp adaugam cartofii si completam cu apa calduta astfel incat sa obtinem o ciorba consistenta, tinand cont si de faptul ca lichidul va scadea putin. Adaugam sare daca mai este nevoie si lasam ciorba sa fiarba pana ce cartofii sunt fierti. Odata fierti cartofii, scoatem intr-un bol 2-3 linguri de cartofi, ii zdrobim cu o furculita si adaugam totul inapoi in oala. Turnam smantana, amestecam si lasam ciorba sa se racoreasca 10 minute.

Intre timp taiem cascavalul cubulete si le punem in ciorba impreuna cu patrunjelul tocat marunt.

Eu am mai pus si putin ardei iute si a mers de minune cu toate celelalte. Va recomand sa faceti la fel daca va place sa mancati picant.

ciorba de cartofi cu cascaval

Aceasta a fost reteta de ciorba de cartofi cu cascaval. Nu-i asa ca se face super super simplu?

Pofta buna si spor in toate!

Print Friendly, PDF & Email
cartoficascavalmancare la pachetreteta ciorbaretete cu cartofiretete simple si usoareselgros
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Chec cu mere si arome de turta dulce
next post
Chiftele de pui in sos de rosii si mozzarella

You may also like

Supa de pui cu legume si paste fara...

martie 28, 2017

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Supa de varza dietetica

martie 22, 2010

Ciorba de ardei umpluti

aprilie 23, 2018

Supa de legume cu taietei de casa

ianuarie 1, 2012

Supa crema de ardei copti cu smantana de...

februarie 24, 2015

Supa de rosii coapte si ulei de masline

mai 13, 2013

Supa crema de fasole galbena

ianuarie 19, 2015

Supa crema de legume

mai 19, 2010

Supa crema de mazare cu menta

iunie 16, 2019

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT