Ciorba de cartofi cu cascaval am astazi pentru voi, o ciorba perfecta pentru a fi luata la pachet la birou. Nu ca alte ciorbe nu ar fi bune de mancat a doua zi, insa ciorba asta imi place in mod special. Este plina de legume si arome, putin cremoasa si chiar surprinzatoare datorita cascavalului.
Daca ati ezitat pana acum sa puneti cascaval in supa, de acum inainte sa nu mai aveti nicio retinere. Cubuletele de cascaval se topesc usor in ciorba calda, insa nu de tot, stati linistiti ca nu se va forma un bulgare de branza cu legume. Va recomand sa folositi un cascaval afumat pentru un plus de aroma. Nici nu ai zice ca nu are carne afumata!
Este o ciorba rustica, de toamna, satioasa, plina de legume cu gust, ba chiar si economica. Metoda de preparare este una foarte simpla si nici nu va va rapi mult timp. Legumele nu sunt calite in ulei, ci inabusite in apa cu putin ulei. Este o metoda care mie imi place foarte mult. Desigur, nu este gresit sa le caliti. Noi ne dorim sa mancam cat mai putine prajeli, de aici si aceast procedeu. Poate va place si voua!
P.S. Caserola folosita am cumparat-o din Selgros si este de la Sistema. Am mai multe caserole de la ei sunt foarte multumita de ele.
Ingrediente Ciorba de cartofi cu cascaval
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina micuta
- ½ ardei rosu
- 100 ml bulion sau pasta de rosii
- 200 ml smantana de gatit
- 200 g cascaval afumat
- Sare si piper
- 2 linguri ulei
- Patrunjel proaspat
Mod de preparare Ciorba de cartofi cu cascaval
Pentru inceput pregatim legumele. Curatam cartofii, morcovii, pastarnacul si telina, apoi le spalam. Spalam ardeiul rosu si ii scoatem semintele. Taiem cartofii cuburi, iar restul legumelor le taiem cat mai marunt.
Intr-o oala punem asa: morcovii, ardeiul, pastarnacul, telina, bulionul, uleiul, sare si putin piper. Adaugam o ceasca de apa, amestecam, punem un capac pe oala si lasam 5 minute sa fiarba totul.
Dupa acest timp adaugam cartofii si completam cu apa calduta astfel incat sa obtinem o ciorba consistenta, tinand cont si de faptul ca lichidul va scadea putin. Adaugam sare daca mai este nevoie si lasam ciorba sa fiarba pana ce cartofii sunt fierti. Odata fierti cartofii, scoatem intr-un bol 2-3 linguri de cartofi, ii zdrobim cu o furculita si adaugam totul inapoi in oala. Turnam smantana, amestecam si lasam ciorba sa se racoreasca 10 minute.
Intre timp taiem cascavalul cubulete si le punem in ciorba impreuna cu patrunjelul tocat marunt.
Eu am mai pus si putin ardei iute si a mers de minune cu toate celelalte. Va recomand sa faceti la fel daca va place sa mancati picant.
Aceasta a fost reteta de ciorba de cartofi cu cascaval. Nu-i asa ca se face super super simplu?
Pofta buna si spor in toate!