Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Mancaruriporc

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021
AperitiveMancaruri

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020
Mancaruri

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020
supe/ciorbe

Ciorba de perisoare cu smantana

written by Corina septembrie 8, 2017
Ciorba de perisoare cu smantana

Ciorba de perisoare cu smantana este una dintre preferatele noastre. Este nelipsita de pe masa noastra, indiferent de ocazie. Fie ca vorbim de masa de Anul Nou, de mesele colorate de aniversari si tot felul de alte bucurii ale vietii, ciorba de perisoare ne-a fost alaturi mereu!

Ciorba de perisoare e potrivita oricarui sezon. Parca nimic nu bucura mai tare trupul si sufletul decat o farfurie aburinda cu ciorba, nu-i asa? Chiar si vara! Ce e drept, parca in sezonul legumelor proaspete ciorba e mai aromata si mai plina de gust.

Dar cum se face o ciorba de perisoare cu smantana? Hai ca iti dau eu reteta! Am facut-o asa cum m-a invatat mama si pot spune ca mi-a iesit ca a ei. Aproape. 🙂 Pana la urma, mancare cum fac mamele noastre nu face nimeni. Banuiesc ca sunteti de acord.

La final i-am adaugat smantana amestecata cu gabenus de ou. Insa acest pas nu trebuie urmat intocmai. Poti lasa ciorba simpla si sa adaugi smantana ori chiar iaurt in momentul servirii direct in farfurie.

 

ciorba de perisoare cu smantana

Sandvis umplut cu branzeturi si salam Ingrediente Ciorba de perisoare cu smantana

 

Pentru perisoare:

  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • orez
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de faina
  • ½ ceapa rosie tocata marunt (sau 1 ceapa mica)
  • ½ morcov dat pe razatoarea mica (sau 1 morcov mic)
  • sare si piper (dupa gust)
  • 3 fire patrunjel tocate marunt

Pentru supa:

  • ½ telina mijlocie (sau 1 telina mica)
  • 2 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • ½ ceapa
  • 2 fire de leustean proaspat
  • ½ legatura patrunjel proaspat
  • 1 rosie
  • orez
  • sare si piper
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 3,5 l apa
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui

 Mod de preparare Ciorba de perisoare cu smantana

 

Pregateste o oala incapatoare.

Curata morcovii, pastarnacul si telina, apoi taie-le cubulete.

Curata si ceapa si toac-o marunt.

Pune uleiul in oala si adauga legumele. Caleste-le 3-4 minute.

Adauga rosia taiata cubulete (daca doresti o poti decoji), apa si firele de leustean.

Lasa supa pe foc sa fiarba.

Intre timp pregateste perisoarele. Amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Ia cu o lingurita compozitie si modeleaza perisoarele intre palme. Eu le fac destul de mici, dar asta e strict o chestiune de preferinta.

Cand supa incepe sa fiarba, redu putin focul si adauga perisoarele una cate una. De indata ce perisoarele plutesc la suprafata, adauga si orezul ramas. Amesteca, potriveste de sare si piper si lasa ciorba la foc molcom pana cand perisoarele sunt fierte.

La final scoate firele de leustean din ciorba. Amesteca galbenusurile cu smantana si un polonic de supa fierbinte. Toarna amestecul in oala cu ciorba si amesteca incet.

Opreste focul, presara patrunjel tocat marunt si lasa ciorba sa se hodineasca vreo 10 minute.

Pofta buna!

  • Poti adauga bors pentru o ciorba acra. Noua ne plac ciorbele neacrite.
  • Daca iti place leusteanul, nu ezita sa il adaugi la final in ciorba. Tocat marunt. 🙂

ciorba de perisoare cu smantana

Print Friendly, PDF & Email
ciorba de perisoarereteta ciorbareteta ciorba de perisoare
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Vizita la Selgros Alba Iulia
next post
Pulpe de pui pane la cuptor

You may also like

Ciorba de salata verde (ca la noi la...

mai 27, 2014

Supa crema de broccoli si dovlecel cu muuulta...

august 26, 2010

Supa de rosii coapte si ulei de masline

mai 13, 2013

Supa crema de dovlecel si busuioc

iunie 26, 2016

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Supa de pui cu taietei

ianuarie 9, 2010

Ciorba de fasole galbena pastai

iunie 27, 2018

Ciorba de cartofi cu cascaval

octombrie 26, 2019

Supa de legume cu taietei de casa

ianuarie 1, 2012

Supa crema racoroasa de legume

aprilie 25, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (22) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (95) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (16) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ