Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
supe/ciorbe

Ciorba de perisoare cu smantana

written by Corina septembrie 8, 2017
Ciorba de perisoare cu smantana

Ciorba de perisoare cu smantana este una dintre preferatele noastre. Este nelipsita de pe masa noastra, indiferent de ocazie. Fie ca vorbim de masa de Anul Nou, de mesele colorate de aniversari si tot felul de alte bucurii ale vietii, ciorba de perisoare ne-a fost alaturi mereu!

Ciorba de perisoare e potrivita oricarui sezon. Parca nimic nu bucura mai tare trupul si sufletul decat o farfurie aburinda cu ciorba, nu-i asa? Chiar si vara! Ce e drept, parca in sezonul legumelor proaspete ciorba e mai aromata si mai plina de gust.

Dar cum se face o ciorba de perisoare cu smantana? Hai ca iti dau eu reteta! Am facut-o asa cum m-a invatat mama si pot spune ca mi-a iesit ca a ei. Aproape. 🙂 Pana la urma, mancare cum fac mamele noastre nu face nimeni. Banuiesc ca sunteti de acord.

La final i-am adaugat smantana amestecata cu gabenus de ou. Insa acest pas nu trebuie urmat intocmai. Poti lasa ciorba simpla si sa adaugi smantana ori chiar iaurt in momentul servirii direct in farfurie.

 

ciorba de perisoare cu smantana

Sandvis umplut cu branzeturi si salam Ingrediente Ciorba de perisoare cu smantana

 

Pentru perisoare:

  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • orez
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de faina
  • ½ ceapa rosie tocata marunt (sau 1 ceapa mica)
  • ½ morcov dat pe razatoarea mica (sau 1 morcov mic)
  • sare si piper (dupa gust)
  • 3 fire patrunjel tocate marunt

Pentru supa:

  • ½ telina mijlocie (sau 1 telina mica)
  • 2 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • ½ ceapa
  • 2 fire de leustean proaspat
  • ½ legatura patrunjel proaspat
  • 1 rosie
  • orez
  • sare si piper
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 3,5 l apa
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui

 Mod de preparare Ciorba de perisoare cu smantana

 

Pregateste o oala incapatoare.

Curata morcovii, pastarnacul si telina, apoi taie-le cubulete.

Curata si ceapa si toac-o marunt.

Pune uleiul in oala si adauga legumele. Caleste-le 3-4 minute.

Adauga rosia taiata cubulete (daca doresti o poti decoji), apa si firele de leustean.

Lasa supa pe foc sa fiarba.

Intre timp pregateste perisoarele. Amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Ia cu o lingurita compozitie si modeleaza perisoarele intre palme. Eu le fac destul de mici, dar asta e strict o chestiune de preferinta.

Cand supa incepe sa fiarba, redu putin focul si adauga perisoarele una cate una. De indata ce perisoarele plutesc la suprafata, adauga si orezul ramas. Amesteca, potriveste de sare si piper si lasa ciorba la foc molcom pana cand perisoarele sunt fierte.

La final scoate firele de leustean din ciorba. Amesteca galbenusurile cu smantana si un polonic de supa fierbinte. Toarna amestecul in oala cu ciorba si amesteca incet.

Opreste focul, presara patrunjel tocat marunt si lasa ciorba sa se hodineasca vreo 10 minute.

Pofta buna!

  • Poti adauga bors pentru o ciorba acra. Noua ne plac ciorbele neacrite.
  • Daca iti place leusteanul, nu ezita sa il adaugi la final in ciorba. Tocat marunt. 🙂

ciorba de perisoare cu smantana

Print Friendly, PDF & Email
ciorba de perisoarereteta ciorbareteta ciorba de perisoare
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Vizita la Selgros Alba Iulia
next post
Pulpe de pui pane la cuptor

You may also like

Supa crema de dovleac

septembrie 16, 2018

Ciorba de fasole boabe

ianuarie 9, 2010

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

Supa de legume cu taietei de casa

ianuarie 1, 2012

Supa crema de ciuperci

ianuarie 4, 2019

Supa crema de mazare cu menta

iunie 16, 2019

Ciorba de pui a la grec

martie 29, 2020

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Supa crema de legume

mai 19, 2010

Supa crema de ardei copti cu smantana de...

februarie 24, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ