Ce-i mai buna si mai buna decat o supa de rosii coapte? Va spun eu: o supa de rosii coapte cu ulei de masline si crutoane intr-o zi racoroasa de 13 mai. Ne place mult o supa cremoasa, insa acesta parca le intrece pe toate. E dulceaga de la miere, acrisoara de la rosii, aromata de la busuioc si usturoi si robusta de la uleiul de masline. Si da, stiu! De toate retetele zic ca sunt cele mai cele, dar asta este chiar cea mai cea supa.
Reteta apartine unui bucatar pe care eu il indragesc mult, James Martin. I-as multumi personal pentru ea si poate poate ca intr-o zi voi avea sansa asta, cine stie? Dar nu va mai retin si va invit la un bol de supa de rosii coapte.
Ingrediente Supa de rosii coapte
pentru 2 portii
- 800 g rosii cherry
- o ceapa alba mare
- 3 catei de usturoi
- 2 lingurite de miere
- 8 linguri de ulei de masline Costa d’Oro
- putin cimbru uscat
- sare si piper
Pentru servit:
- crutoane de paine
- frunze de busuioc proaspat
- smantana
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C si se pregateste o tava cu hartie de copt.
- Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus.
- Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline.
- Tava se da la cuptor pentru cca 15 de minute.
- Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat.
- Se scot rosiile din cuptor si se decojesc (foarte usor se ia coaja jos), apoi se adauga in tigaia cu ceapa. Se pun dupa gust sare si piper si se toarna 300 ml apa (sau supa de legume). Se fiere 10 minute.
- Se transfera cotinutul intr-un blender alaturi de uleiul de masline ramas si se paseaza supa pana cand capata o consistenta cremoasa.
Supa de rosii coapte astfel obtinuta se serveste calda sau rece alaturi de crutoane, busuioc tocat pe deasupra si putina smantana lichida. Smantana puteti sa o adaugati in continutul supei sau pur si simplu la servire.
Pofta buna!
5 comments
Imi face cu ochiul supa ta. Delicioasa!
Baftă la concurs! E o minunăție supa ta de roșii!
Ai si ptr mine o portie? 🙂 Arata minunat!
Delicioasa, abia astept rosiile noastre ca sa o incerc 🙂
Felicitari pentru premiu!
arata super