Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
supa-cremasupe/ciorbe

Supa de rosii coapte si ulei de masline

written by Corina Ureche mai 13, 2013
Supa de rosii coapte si ulei de masline

Ce-i mai buna si mai buna decat o supa de rosii coapte? Va spun eu: o supa de rosii coapte cu ulei de masline si crutoane intr-o zi racoroasa de 13 mai. Ne place mult o supa cremoasa, insa acesta parca le intrece pe toate. E dulceaga de la miere, acrisoara de la rosii, aromata de la busuioc si usturoi si robusta de la uleiul de masline. Si da, stiu! De toate retetele zic ca sunt cele mai cele, dar asta este chiar cea mai cea supa.

Reteta apartine unui bucatar pe care eu il indragesc mult, James Martin. I-as multumi personal pentru ea si poate poate ca intr-o zi voi avea sansa asta, cine stie? Dar nu va mai retin si va invit la un bol de supa de rosii coapte.

Supa crema de rosii coapte

Ingrediente Supa de rosii coapte

pentru 2 portii

  • 800 g rosii cherry
  • o ceapa alba mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de miere
  • 8 linguri de ulei de masline Costa d’Oro
  • putin cimbru uscat
  • sare si piper

Supa crema de rosii coapte

Pentru servit:

  • crutoane de paine
  • frunze de busuioc proaspat
  • smantana

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200°C si se pregateste o tava cu hartie de copt.
  2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus.
  3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline.
  4. Tava se da la cuptor pentru cca 15 de minute.
  5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat.
  6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc (foarte usor se ia coaja jos), apoi se adauga in tigaia cu ceapa. Se pun dupa gust sare si piper si se toarna 300 ml apa (sau supa de legume). Se fiere 10 minute.
  7. Se transfera cotinutul intr-un blender alaturi de uleiul de masline ramas si se paseaza supa pana cand capata o consistenta cremoasa.

Supa crema de rosii coapte

Supa de rosii coapte astfel obtinuta se serveste calda sau rece alaturi de crutoane, busuioc tocat pe deasupra si putina smantana lichida. Smantana puteti sa o adaugati in continutul supei sau pur si simplu la servire.

Pofta buna!

Supa crema de rosii coapte

Print Friendly, PDF & Email
reteta supa cremarosiisupa cremasupa de rosiiulei de masline
5 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Mojito-Mojitone-Blueberry Mojito
next post
Tarta cu mascarpone si capsune

You may also like

Ciorba de varza cu afumatura

octombrie 5, 2018

Supa crema de praz si cartofi

decembrie 9, 2016

Supa crema de ciuperci

aprilie 17, 2010

Supa crema de broccoli si dovlecel cu muuulta...

august 26, 2010

Supa crema de ardei copti cu smantana de...

februarie 24, 2015

Supa crema racoroasa de legume

aprilie 25, 2012

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

Ciorba de fasole pastai

februarie 5, 2010

Ciorba taraneasca

ianuarie 26, 2012

Supa de legume cu taietei de casa

ianuarie 1, 2012

5 comments

Laura mai 15, 2013 - 6:34 pm

Imi face cu ochiul supa ta. Delicioasa!

Reply
Dohotariu-Avram Alina mai 15, 2013 - 6:34 pm

Baftă la concurs! E o minunăție supa ta de roșii!

Reply
Simona mai 15, 2013 - 6:34 pm

Ai si ptr mine o portie? 🙂 Arata minunat!

Reply
Oana mai 23, 2013 - 9:36 am

Delicioasa, abia astept rosiile noastre ca sa o incerc 🙂
Felicitari pentru premiu!

Reply
noua tigaraelectronica mai 23, 2013 - 9:36 am

arata super

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ