Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
supe/ciorbe

Ciorba de carnati cu moare

written by Corina decembrie 8, 2018
Ciorba de carnati cu moare

Ciorba de carnati cu moare sau zama acra de carnati intra perfect in categoria mancarurilor de iarna, mancaruri satioase, hranitoare, cu porc, perfecte pentru incalzit trupul. Reteta nu imi apartine, o am de la buna mea prietena din liceu, Dana, care o are de la soacara ei de la Bistrita. N-as vrea sa se intrerupa lantul la mine, asa ca o dau cu drag mai departe.

Este o ciorba gustoasa care mi-a placut nu mult, ci foarte mult. Este o mancare simpla, nu are ingrediente sofisticate sau tehnici complicate. Si se face si super rapid, asa ca daca aveti carnati la indemana, nu mai stati pe ganduri!

Ciorba sau zama cu carnati nu imi este necunoscua cu totul. Mama mai pune din cand in cand carnati afumati in zama de cartofi, dar nu o acreste. Sau cel putin eu nu tin minte sa fi mancat acasa zama acrita. In familia mea toate zamurile sunt dulci indiferent de ce fel sunt ele. Cel mult se servesc cu ardei iute langa si cine vrea adauga in farfurie otet simplu sau otet din borcanul de ardei iuti. Dar foarte rar.

Revenind la reteta, vreau doar sa va spun ca pe langa indicatiile primite de la prietena mea, eu am adaugat putina boia si dafin. Boia pentru culoare si dafin pentru gust. Imi place foarte mult aroma lui si il folosesc la aproape orice zama.

Ma opresc cu vorba aici si va las mai jos reteta de ciorba de carnati cu moare.

Ciorba de carnati cu moare

Ingrediente Ciorba de carnati cu moare

  • 500g carnati afumati
  • 500ml moare
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • O ceasca de cafea cu orez
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita boia dulce
  •  2 foi de dafin
  • Sare si piper
  • Smantana pentru servit

Mod de preparare Ciorba de carnati cu moare

Curata legumele de coaja si trece-le pe sub un jet de apa rece. Taie-le cubulete. Cat se poate de mici. Ceapa o toci marunt.

Taine carnatii rondele de un deget grosime.

Pune pe foc mic o oala incapatoare si toarna uleiul. Adauga carnatii si caleste-I doua minute, apoi adauga ceapa. Amesteca si dupa un minut adauga cubuletele de morcovi, telina si pastarnac. Adauga si cimbrul, dafinul si boiaua, amesteca si toarna in jur de 2 l de apa. Adauga si putina sare, dar nu prea multa, mai pui la final daca este cazul. Tine cont ca atat carnatii cat si moarea au sare si mai bine astepti pana la final decat sa fie prea sarata din start. Fierbe totul la foc mic vreo 20 de minute, apoi adauga orezul. Fierbe ciorba in continuare, amestecand din cand in cand, pana ce orezul este fiert.

Este momentul sa adaugi si moarea. Eu am pus 500ml, insa sfatul meu e sa adaugi treptat, in functie de cat vrei sa iasa de acra. Tot acum adauga sare, daca este nevoie, si piper.

Stinge focul, adauga patrunjelul tocat marunt si lasa ciorba sub capac vreo 10 minute.

Serveste-o cu smantana, ardei iute si pita proaspata.

Pofta buna!

Ciorba de carnati cu moare

Articolul face parte din campania Selgros cauta pasiunea, prin care ne dorim sa scoatem la lumina retete de familie, retete vechi si dragi.

AICI puteti vedea toate retetele pregatite de mine pentru aceasta campanie faina.

Print Friendly, PDF & Email
carnaticarnati afumaticiorbaretete ciorbaselgrosselgros cauta pasiuneazeama de varza
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Carnati cu legume la cuptor
next post
Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

You may also like

Ciorba de cartofi cu cascaval

octombrie 26, 2019

Supa crema de conopida

aprilie 15, 2010

Supa de dovlecel

ianuarie 9, 2010

Un fel de ciorba a la grec

ianuarie 29, 2014

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

Ciorba de ardei umpluti

aprilie 23, 2018

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Ciorba de perisoare cu smantana

septembrie 8, 2017

Supa cremoasa de ciuperci, la Thermocook

ianuarie 27, 2016

Supa crema de cartofi dulci si ardei copti

februarie 1, 2022

1 comment

Luci decembrie 28, 2021 - 8:23 pm

O ciorba deosebita, o facea si mama mea , la Nasaud! Maine o sa fac si eu !!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ