Supa de dovlecel este una dintre preferatele mele si va recomand cu mare caldura reteta.
Este o mancare foarte potrivita pentru post, iar daca nu tineti post serviti alaturi de smantana.
Este o mancare foarte potrivita pentru post, iar daca nu tineti post serviti alaturi de smantana.
Ingrediente
-un dovlecel (mai maricel)
-o rosie
-o ceapa alba
-1 ardei verde
-2 morcovi
-1 pastarnac
-sare
-piper
-o lingurita boia dulce
-o legatura de marar
-1/2 lingurita cimbru
Dovlecelul se curata si se taie cubulete.
Intr-o oala se caleste in putin ulei ceapa tocata marunt, se adauga rosia taiata cubulete, ardeiul taiat marunt si morcovul si pastarnacul date pe razatoarea mica (eu am pastrat din fiecare o bucata pe care am taiat-o cuburi mici) . Se adauga boiaua si cimbrul, apoi se adauga apa (cca 1,5l). Se lasa supa sa fiarba la foc mic, iar la final se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga mararul tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu smantana sau simpla, cum doriti.
Intr-o oala se caleste in putin ulei ceapa tocata marunt, se adauga rosia taiata cubulete, ardeiul taiat marunt si morcovul si pastarnacul date pe razatoarea mica (eu am pastrat din fiecare o bucata pe care am taiat-o cuburi mici) . Se adauga boiaua si cimbrul, apoi se adauga apa (cca 1,5l). Se lasa supa sa fiarba la foc mic, iar la final se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga mararul tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu smantana sau simpla, cum doriti.
Pofta buna!