Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
supe/ciorbe

Supa crema de cartofi si telina

written by Corina octombrie 16, 2018
Supa crema de cartofi si telina

Supa crema de cartofi si telina avem azi, o supa catifelata si aromata, dar si satioasa in acelasi timp. Ca de obicei ingredientele sunt accesibile si deloc scumpe. Poate le aveti deja in casa si chiar va intrebati ce puteti face din cativa cartofi si putina telina.

Rondelele mov-rosiatice pe care le vedeti in poze sunt chipsuri de sfecla facute in casa. Le ador efectiv! Pot fi pregatite si ca snack sanatos sau pot fi folosite la supe crema. Au o aroma faina de tot. Asta daca va place sfecla. In caz ca nu e tocmai pe gustul vostru, nu le pregatiti si gata. Spre finalul articolului voi scrie cum le-am pregatit pe minunate.

Supa crema de cartofi si telina

Supa crema de cartofi si telina poate fi imbunatatita, in functie de preferintele voastre. Puteti sa folositi condimente care va plac mai mult, chimenul nu este obligatoriu. Il puteti pastra sau inlocui cu cimbru, oregano etc.

Optional puteti praji cateva felii de bacon pe care sa le sfaramati in supa. Insa va asigur ca si fara carne, supa aceasta este suficient de „consistenta”. Sau puteti pune si gorgonzola sau parmezan. Yumm!
Supa crema de cartofi si telina

Ingrediente Supa crema de cartofi si telina

cantitati pentru aproximativ 4-5 portii (depinde si de portii :D)

  • 4 cartofi mari
  • 1 telina medie
  • 1 ceapa alba mare
  • 3 linguri pline de smantana grasa
  • 1 lingurita chimen seminte
  • sare
  • piper

Mod de preparare Supa crema de cartofi si telina

Curatam legumele de coaja si le spalam. Taiem cartofii si telina cubulete, iar ceapa o taiem bucati mari.

Punem legumele intr-o oala impreuna cu semintele de chimen si sare. Adaugam apa cat sa treaca 2-3 degete peste legume.

  • In caz ca aveti supa de legume sau supa de pui, nu ezitati sa o folositi. Supa iesi si mai gustoasa.

Punem oala pe foc si fierbem legumele pana sunt moi. Tragem oala de pe foc si lasam totul sa se racoreasca putin (5-10 minute). Adaugam smantana si pasam legumele cu un blender pana obtinem o crema fina. Gustam si adaugam sare daca mai este nevoie. Rasnim putin piper, amestecam si supa crema de cartofi si telina este gata!

Turnam supa in boluri, adaugam cateva picaturi de ulei de masline, seminte de chimen si ne bucuram de ea. Adica o mancam, nu doar o admiram. 🙂

Crutoanele nu ar trebui sa lipseasca, dar merge bine de tot si cu felii intregi paine prajita.

Mai jos va arat si cum am facut chipsurile de sfecla de care va vorbeam in introducere.

Chipsuri de sfecla la cuptor

Nu voi mentiona cantitatile, ci vreau mai mult sa va spun despre ce este vorba. Daca vreti sa faceti si voi, adaptati in functie de cate chipsuri credeti ca ati avea nevoie.

Am ales bucati de sfecla asemanatoare ca marime, pentru a nu fi diferente prea mari intre ele.

Sfecla se curata de coaja apoi se feliaza foarte subtire. Eu am folosit un cutit si am feliat cu grija, dar daca aveti feliator de legume este perfect!

Se bun rondelele de sfecla intr-un bol, se presara putina sare si se toarna putin ulei de masline. Se amesteca cu mana sau cu o lingura si se lasa in jur de 15 minute deoparte.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 150 grade si se pune hartie de copt intr-o tava.

Se pun rondelele in tava pregatita (ca in poza de mai jos) si se dau la cuptor pentru 40 minute. Se verifica dupa acest timp si daca inca mai sunt usor umede, se lasa pana se mai usuca putin.

Totusi, in cele 40 de minute mai verificati-le. Cuptoarele difera unele de altele si mai bine sa fim precauti.

Pofta buna!

Supa crema de cartofi si telina

Print Friendly, PDF & Email
cartoficeapa albachimenretete simpleretete supa cremasupa crematelina
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Piept de pui umplut cu branza si rosii
next post
Paine in ou cu miere si fructe

You may also like

Ciorba de fasole pastai

februarie 5, 2010

Supa crema de dovlecel si busuioc

iunie 26, 2016

Supa de legume cu taietei de casa

ianuarie 1, 2012

Supa crema de cartofi dulci si ardei copti

februarie 1, 2022

Ciorba de varza cu afumatura

octombrie 5, 2018

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Ciorba de pui a la grec

martie 29, 2020

Ciorba de fasole galbena pastai

iunie 27, 2018

Supa gulas la ThermoCook

februarie 2, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ