Paine in ou cu miere si fructe sau ce sa mai pregatim pentru mic dejun. Sa fie si gustos si satios si in acelasi timp sa fie plin de culoare. Eu la asta m-am gandit, la paine in ou. Un fel de paine in ou cu de toate.
Noi mancam painea in ou sau friganelele dulci, foarte rar, dar foarte rar sarate. Acasa, imediat ce erau gata de prajit, mama le punea pe deasupra putin zahar. Mancam cu lapte, cacao cu lapte sau asa simple. Si ce bune puteau fi! Le mancam dimineata sau oricand aveam pofta de ceva dulce si uneori le gaseam si in pachetul cu merinde pregatit pentru scoala.
Majoritatea prietenilor nostri mananca painea in ou in varianta sarata alaturi de alte mancaruri, cum ar fi mazarea. Va zic sincer ca nu am incercat, dar e ceva ce vreau sa testez neaparat. Asa ca pana nu vad exact cum sta treaba, nu ma pot pronunta.
Pana una alta raman la cele dulci de care ma leaga tare multe amintiri.
- Click AICI pentru o alta varianta de paine in ou, tot cu fructe, dar pragatita la cuptor.
Eu am prajit paine in ulei, insa la fel de bine puteti sa o prajiti si in unt. Nu am adaugat zahar in compozitie deloc, dar am pus putin extract de vanilie.
Painea in ou o puteti manca cu orice fel de fructe doriti, crema de ciocolata sau sirop de artar.
Am folosit paine toast, dar puteti folosi si alte tipuri. Din painea toast ies bucati egale de paine.
Ingrediente Paine in ou cu miere si fructe
(cantitati pentru aproximativ 3-4 portii)
- 4 oua
- 3 linguri lapte
- putin extract de vanilie sau semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
- putina sare
- paine
- ulei de floarea soarelui
- miere si fructe (care va plac voua mai mult) pentru servit
Mod de preparare Paine in ou cu miere si fructe
Pentru inceput pregatim painea. Taiem felii de paine toast in bastonase egale. Nu stiu exact cate felii am folosit in total, am taiat in functie de oul ramas in farfurie.
Intr-o farfurie batem cu furculita sau un tel ouale cu laptele, vanilia si putina sare.
Punem o tigaie cu ulei la incins. Trecem bastonasele de paine prin ouale batute, apoi le prajim in ulei pe ambele parti pana sunt aurii. Le scoatem pe un servetel absorbant.
Le servim caldute, asezate frumusel in farfurie dupa bunul plac. Adaugam fructe si miere. Eu am pudrat si foarte putin zahar, doar asa sa arate putin mai bine.
Asta a fost reteta de paine in ou cu miere si fructe, atat de simplu!
Pofta mare, dragii mei!
2 comments
…sau French Toast (mai pe englezeshte), sau Pain Perdu (mai pe frantzuzeshte)… 🙂 oricum arata super-bine (simplu si cu bun gust), felicitari pt.blog (acum tocmai ce l-am descoperit)
Arata delicios. Imi aminteste de copilarie.