Budinca de chia cu lapte de cocos si karob, o idee numai buna pentru mic dejun. Sau pentru acele momente cand ai vrea sa mananci un dulce sanatos. Budinca este hranitoare si colorata, adica exact ce trebuie pentru a incepe ziua. In plus, este si vegana.
Va spuneam zilele trecute pe pagina mea de Facebook ca am primit un colet plin cu toate minunatiile din lume de la Sano Vita. Tot atunci am intrebat si ce sa pregatesc bun cu ele si cum mi-ati spus ca ar merge ceva bun pentru mic dejun, poate o budinca cu chia. Eu m-am conformat. Nu degeaba ma numesc Ureche si mi se spune Urecheata. Aud tot, inregistrez tot. Serios vorbind, toate sugestiile voastre sunt mana cereasca pentru mine. Va sunt recunoscatoare pentru tot!
Asa ca astazi avem o minunata budinca de chia cu lapte de cocos si karob. Pentru prepararea ei nu trebuie sa intoarceti bucataria pe dos si sa scoateti cele mai complicate ustensile. Aveti nevoie doar de un borcan si o lingura. Atat! O puteti pregati chiar si cu o zi inainte. Seara puneti in borcan totul pentru baza, peste noapte numai bine stau semintele la hidratat, iar dimineata adaugati fructele. Vreti sa luati budinca la birou? Foarte bine! Puneti fructele langa borcan in gentuta de merinde, iar la birou adaugati-le in budinca. Easy peasy!
Daca nu va place laptele de cocos, il puteti inlocui cu lapte de soia, migdale ori lapte de orez.
Ca indulcitor puteti folosi miere, sirop de artar, sirop de orez, etc.
Puteti manca budinca atat cu fructe proaspete sau deshidratate, cat si cu dulceata preferata.
Ingrediente Budinca de chia cu lapte de cocos si karob
*cantitati pentru o portie
- 200ml lapte de cocos Sano Vita
- 3 linguri pline seminte de chia alba Sano Vita
- 1 lingurita karob Sano Vita
- 1 lingurita sirop de curmale/miere/siop de artar
- fructe proaspete sau deshidratate
- migdale Sano Vita
Mod de preparare Budinca de chia cu lapte de cocos si karob
Punem laptele de cocos intr-un borcan (pahar incapator sau bol). Adaugam semintele de chia, karobul si siropul de curmale. Amestecam si lasam budinca deoparte pentru minimum 1h. In acest timp semintele de chia se vor hidrata si budinca se va ingrosa. Hai ca a fost simplu!
Practic, budinca noastra este gata. O decoram cu fructele noastre preferate, adaugam migdale maruntite din cutit si dig in!
Ca fructe eu am folosit banane, mango si rodie, dar am adaugat si putina coaja razuita de lime.
Pofta buna!