Dragii mei, ce mult timp a trecut de cand nu ne-am mai vazut! Sa tot fie vreo 3 saptamani, dar m-am intors, iuhuuu!
Cred ca in aceste zile toata lumea este in febra listelor, nu-i asa? Liste pentru cadouri, pentru bunatatile ce urmeaza a fi puse pe masa, concluzii ale anului ce trece, rezolutii pentru anul ce vine.
Da, chiar cred ca traim vremea listelor. Daca cumva nu ati definitivat lista deserturilor pentru sarbatorile de iarna, poate poate puneti acolo si aceste rulouri cu dulceata si nuca.
Acum le-am facut pentru prima data si sunt super incantata de rezultat. Deja ma gandesc la cateva potentiale umpluturi si am de gand sa le pun destul de repede in practica. Unul dintre motive este tocmai pachetul pentru serviciu.
E asa de placut cand in timpul zilei scoti din caserola ceva facut acasa! Iar rulourile se incadreaza perfect la categoria #merindeincaserola. Iar pe langa asta, au parfum de Craciun, de scortisoara si pot candida, pe buna dreptate, pe postul de biscuitii lui Mos Craciun.
Optimum 9200A mi-a fost din nou de mare ajutor, adica ce sa zic, cred ca mai mult a muncit el decat mine, de la aluat la umplutura. Eu am stat ca doamna si m-am uitat la el, apoi am pus cap la cap povestea.
Daca doriti sa comandati si voi blenderul Optimum 9200A sau aparatul multifunctional de gatit ThermoCookPro, aveti o reducere de 20 euro, pentru fiecare, daca in momentul comenzii pe www.froothie.com.ro introduceti codul BU-Froothie-Optimum-90 (in sectiunea coduri pentru reduceri).
Bineinteles, comenzi se pot face si telefonic, la numarul de telefon 031.6301738. Nu uitati sa mentionati codul de reducere!
Va pup!
Ingrediente pentru aluatul de Rulouri cu dulceata si nuca
- 300 g faina
- 100 ml lapte caldut
- 1 ou
- 60 g zahar
- 40 g unt topit si racit
- 1/2 pliculet drojdie uscata
- semintele de la 1/2 pastaie de vanilie sau 1 pliculet zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura
- 100 g miez de nuca
- 3 linguri dulceata (de capsuni am avut eu)
- 1 lingura miere
- 1/2 lingurita scortisoara
Pentru aluat turnam in vasul blenderului laptele, untul topit, oul si zaharul, zaharul vanilat si mixam 10 secunde. Adaugam faina amestecata cu drojdia si mixam pe MED pana cand se leaga aluatul si se formeaza o bila.
- Este important sa se pastreze ordinea ingredientelor, incepem cu cele lichide, apoi adaugam ingredientele solide.
Scoatem aluatul din vas si ii dam o forma rotunda, asa ca in pozele de mai jos, apoi il punem intr-un bol pe care il acoperim. Lasam aluatul 1 ora intr-un loc cald, la dospit.
Umplutura. Punem in vasul blenderului dulceata si mierea, apoi miezul de nuca si scortisoara. Neaparat in aceasta ordine! Mixam pe FAST, 45 secunde, pana cand se formeaza o crema, cu bucatele de nuca prin ea.
Daca doriti, puteti continua mixarea pana cand nuca este macinata fin.
Dupa 1 ora, intindem aluatul in foaie nu foarte groasa, si ungem foaia cu crema obtinuta.
Rulam aluatul, apoi taiem rondele de cca 1 deget grosime si le asezam frumusel pe hartie de copt intr-o tava.
Rulourile se coc, musai in cuptor preincalzit, pentru cca 20-25 de minute la foc moderat. Sau pana cand incep sa se rumneasca deasupra.
Dupa ce sunt coapte, se scot din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.
- Eu am intins aluatul in foaie destul de subtire si rulourile nu au fost super pufoase. Daca doriti sa fie pufoase, intindeti aluatul in foaie mai grosuta.