Panna cotta cu sos de capsune – desertul perfect pentru vara! Avem aici un fel de budinca de smantana pentru frisca cu gust delicat de vanilie care merge perfect cu sosuri de fructe sau ciocolata, fructe proaspete. Eu am ales un sos de capsune pentru ca suntem in sezonul lor si acum sunt cele mai gustoase, parfumate si delicioase. Pentru acest desert nu trebuie sa porniti cuptorul, are nevoie de putina preparare termica pe flacara aragazului. In plus se serveste rece, de la frigider. Ce mai, v-am zis ca este desertul perfect pentru vara!
Panna cotta este o reteta cu origini italienesti, specifica regiunii Piemont. In traducere inseamna exact smantana fiarta/gatita. Adica o smantana fiarta pentru frisca in care se pune gelatina pentru a obtine textura de budinca. Textura acesteia nu trebuie sa fie super ferma, ci mai degraba una asemanatoare cu cea a cremei de zahar ars.
De ce ingrediente avem nevoie?
Smantana pentru frisca, lapte, gelatina, zahar, vanilie. Atat de putine.
Panna cotta nu este doar un desert gustos, insa este si un desert care arata extrem de bine. Poate fi decorat cu fructe proaspete cu nuci si seminte, cu frunze de menta.
Cum servim panna cotta?
In recipiente individuale. Paharele sunt foarte potrivite, doar sa nu fie foarte inalte. La fel de bine putem folosi vase de tip ramekin, de ceramica sau metalice. Dupa ce se intareste, rasturnam panna cotta pe o farfurie. Ca sa se dezlipeasca cat mai usor de pe peretii vaselor, va recomand sa le puneti cateva minute in apa fierbinte. Doar cateva secunde, nu mai mult!
Dupa cat timp putem servi panna cotta?
Dupa ce punem budinca in recipiente o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi transferam recipientele in frigider. Sunt potrivite pentru servit dupa 5-6 ore, insa recomandarea mea este sa lasati la rece peste noapte.
Cat de simplu se pregateste? Pai, haideti sa vedem mai jos!
Ingrediente Panna cotta cu sos de capsune
- 400ml smantana pentru frisca 35% grasime
- 250ml lapte 3,5 %grasime
- 10g gelatina granule
- 80g zahar
- semintele de la o pastaie de vanilie
Pentru sosul de capsune:
- 350g capsune
- 60g zahar
- 50ml apa