Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Desert

Panna cotta cu sos de capsune

written by Corina iunie 7, 2023
Panna cotta cu sos de capsune

Panna cotta cu sos de capsune – desertul perfect pentru vara! Avem aici un fel de budinca de smantana pentru frisca cu gust delicat de vanilie care merge perfect cu sosuri de fructe sau ciocolata, fructe proaspete. Eu am ales un sos de capsune pentru ca suntem in sezonul lor si acum sunt cele mai gustoase, parfumate si delicioase. Pentru acest desert nu trebuie sa porniti cuptorul, are nevoie de putina preparare termica pe flacara aragazului. In plus se serveste rece, de la frigider. Ce mai, v-am zis ca este desertul perfect pentru vara!

Panna cotta cu sos de capsune

Panna cotta este o reteta cu origini italienesti, specifica regiunii Piemont. In traducere inseamna exact smantana fiarta/gatita. Adica o smantana fiarta pentru frisca in care se pune gelatina pentru a obtine textura de budinca. Textura acesteia nu trebuie sa fie super ferma, ci mai degraba una asemanatoare cu cea a cremei de zahar ars.

De ce ingrediente avem nevoie?

Smantana pentru frisca, lapte, gelatina, zahar, vanilie. Atat de putine.

Panna cotta nu este doar un desert gustos, insa este si un desert care arata extrem de bine. Poate fi decorat cu fructe proaspete cu nuci si seminte, cu frunze de menta.

Cum servim panna cotta?

In recipiente individuale. Paharele sunt foarte potrivite, doar sa nu fie foarte inalte. La fel de bine putem folosi vase de tip ramekin, de ceramica sau metalice. Dupa ce se intareste, rasturnam panna cotta pe o farfurie. Ca sa se dezlipeasca cat mai usor de pe peretii vaselor, va recomand sa le puneti cateva minute in apa fierbinte. Doar cateva secunde, nu mai mult!

Dupa cat timp putem servi panna cotta?

Dupa ce punem budinca in recipiente o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi transferam recipientele in frigider. Sunt potrivite pentru servit dupa 5-6 ore, insa recomandarea mea este sa lasati la rece peste noapte.

Cat de simplu se pregateste? Pai, haideti sa vedem mai jos!

Ingrediente Panna cotta cu sos de capsune

  • 400ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 250ml lapte 3,5 %grasime
  • 10g gelatina granule
  • 80g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie

Pentru sosul de capsune:

  • 350g capsune
  • 60g zahar
  • 50ml apa

APASA PLAY PENTRU RETETA VIDEO

Panna cotta cu sos de capsune

Print Friendly, PDF & Email
capsunepanna cottaretete italienestiselgrosselgros romania
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Quiche cu telemea si verdeturi
next post
Vafe cu dovlecel si somon afumat

You may also like

Clatite cu dulceata

ianuarie 17, 2010

Pancove ardelenesti, Gogosi

februarie 18, 2010

Tort Musuroi de cartita

mai 14, 2021

Banana bread cu visine si cocos

noiembrie 13, 2015

Cupcakes cu tarate de ovaz si zmeura, fara...

ianuarie 25, 2017

Fructe in ciocolata amaruie

aprilie 20, 2012

Chec pufos

ianuarie 10, 2010

Cheesecake cu ciocolata – cheesecake marmorat

august 28, 2020

Prajitura cu mere si aluat fraged

octombrie 26, 2016

Inghetata Tiramisu

iulie 21, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ