Brownie cu mascarpone si cafea sau Brownie Tiramisu – o prajitura delicioasa, combinatie intre o brownie cu aroma de cafea, densa, o crema pufoasa cu mascarpone si nelipsita cacao pudrata pe deasupra. Este un desert absolut deliciios perfect pentru msele festive de sarbatori. Am pus la treaba mixerul cu bol Precision Master de la Cuisinart Romania si a iesit ceva superb. Ca de obicei, acest mixer nu m-a dezamagit, indiferent ca l-am folosit pentru spuma de albusuri pentru bezele sau pentru preparat diferite creme si blaturi.
Ingrediente Brownie cu mascarpone si cafea
Pentru brownie
- 4 oua mari
- 150g zahar
- 200g unt
- 200g ciocolata 50% cacao
- 130g faina
- 15g cacao
- 2 lingurite cafea ness
- 3g praf de copt
- 1 varf de cutit sare
Mod de preparare
Se pune hartie de copt intr-o tava 21×25 cm.
- Se rupe ciocolata bucatele si se topeste la foc foarte mic impreuna cu untul, amestecand constant. Se lasa deoparte la racit.
- Se mixeaza ouale cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, deschisa la culoare (aprox 6-7 minute).
- Se amesteca cu untul si ciocolata topite.
- Se amesteca intr-un bol faina, cacaua, sarea si cafeaua.
- Se adauga in crema cernute si se amesteca putin, doar cat sa se omogenizeze ingredientele.
- Se pune compozitia in tava pregatita si se coace la cuptorul incins la 170°C pentru 25 de minute. Daca introduceti o scobitoare aceasta nu trebuie sa iasa uscata, ci usor umeda.
Se lasa blatul la racit.
Cum se pregateste crema pentru brownie cu mascarpone si cafea
Crema se obtine amestecand 200ml smantana pentru frisca impreuna cu 60g zahar pudra, pana se obtine o frisca moale (3-4 minute la viteza medie). Se adauga putina vanilie si 250g mascarpone, se mixeaza la viteza medie pana se obtine o crema ferma (inca 2-3 minute, nu mai mult pentru a nu se taia).
*pentru extra aroma de cafea, se poate adauga si in crema cafea ness
Crema se intinde peste blatul racit, iar pe deasupra se pudreaza cu cacao din belsug.
Pofta buna!