Clafoutis cu afine. Clafoutis este unul dintre cele mai gustoase deserturi de vara si se pregateste atat de simplu. Azi avem varianta cu afine pentru care am folosit afinele de la @merryberry, fructe Bio 100% romanesti. Beneficiile acestor fructe le cunoastem cu totii, sunt sanatate curata iar acum sunt in plin sezon. Sa profitam de ele! ️ Avem si cod de reducere CORINA15 care va ofera 15% reducere la toate produsele de pe site-ul Merry Berry.
Afinele, aceste fructe micute nu sunt doar delicioase, dar sunt si pline de beneficii:
- sunt bogate in vitamina C
- pline de fibre si fitonutrienti
- bogate in antioxidanti
Iar toate acestea la un loc ne ajuta sa avem in sistem imunitar cat mai puternic, regleaza digestia, regleaza glicemia, scade colesterolul rau, dar si scade tensiunea arteriala. Adica sanatate curata!
Sunt bucuroasa ca am folosit pentru aceasta reteta afine de la Merry Berry, afine BIO 100% romanesti, din judetul Dambovita. Pentru voi am un cod de reducere de -15% la orice produs de pe siteul Merry Berry. Puteti comanda afine care vor veni cu transport frigorific, asadar nu aveti de ce sa va faceti probleme, vor ajuge la voi in stare perfecta!
Ingrediente Clafoutis cu afine
- 400g afine MerryBerry
- 4 oua mari 80g zahar
- 1 lingurita extract vanilie
- 300ml smantana pentru frisca sau lapte gras
- 50g unt topit si racit
- 110g faina
- Un praf de sare
Apasa play pentru a viziona reteta Video
Am pornit cuptorul la 180°C fara ventilatie. Am amestecat toate ingredientele pana am avut un aluat
fin. Am uns cu putin unt formele de copt: ️ 3 forme individuale capacitate 170ml/forma ️ o tava 23×18
cm Am pus afine in formele de copt, apoi am turnat aluat. In formele individuale am pus un polonic
mic, iar restul compozitiei am turnat-o in tava. Am scuturat putun formele si am dat totul la copt.
Dupa 30 de minute am scos formele mici, iar tava am mai lasat-o 25 de minute. Timpul de coacere
poate varia in functie de cuptor, important este ca desertul sa se umfle si sa se rumeneasca pe
deasupra. Dupa racire se va lasa in forme si se poate pudra cu zahar, se poate servi cu inghetata sau
glazura de lamaie. Pentru glazura am amestecat zeama de lamaie cu zahar pudra pana am obtinut o
glazura alba semi-lichida. Pofta buna!