A doua reteta din capitoul “Nuca”: Chec cu nuca
Avem nevoie de:
4 oua
5 linguri de faina
2 linguri de nuca macinata
4 linguri de zahar
o mana de nuca intreaga
un praf de copt stins cu lamaie
coaja de lamaie razuita
Si se prepara astfel:
Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de zahar, albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se toarna galbenusul peste albus si se amesteca incet, de jos in sus.
Se adauga faina si praful de copt, omogenizam si se adauga nuca macinata.Se amesteca totul bine si se pune in tava. Pe deasupra se pune nuca prajita in prealabil.
Se da la cuptor. Incercati blatul cu scobitoarea pentru a sti cand este gata!
2 comments
L-am facut si eu azi, e foarte bun.
Ramona, ma bucur sa aflu ca mi-ai incercat reteta si ma bucur si mai mult ca ti-a placut. Sa ai o seara frumoasa!