Am tot amanat prepararea acestor deliciosenii topitoare in gura caci e foarte cald si ne topim in casa daca dau drumul la cuptor. Asta pana acum cateva zile cand mi-am asumat riscurile meseriei. Nu am urmat o reteta anume, ci am combinat ingredientele dupa bunul plac. Au iesit extraordinar de bine, asa cum mi le-am inchipuit, iiinsaaa, au avut si o hiba. Hiba asta vine din vina mea pentru ca am umplut jumate din hartiuta cu aluat apoi am pus biscuitele si am continuat cu aluat. Ei bine, aluatul de sub biscuite s-a umflat de numa, iar aluatul de deasupra a fost practic neexistent. Astfel, ca mai jos am mentionat varianta castigatoare a acestor muffins: pozitionarea biscuitelui cat mai jos.
Week-end placut in continuare va doresc si dati-mi de stire daca incercati reteta!
Ingrediente
-175 g faina (eu folosesc Slabesti mancand: faina de soia+faina/tarate de ovaz)
-150 g unt topit
-3 oua
-3 linguri xylitol (sau 100-120 g zahar)
-2 lingurite pudra de roscove (sau cacao)
-12 buc. bscuiti Oreo
-50 ml lapte
Intr-un vas se mixeaza ouale cu indulcitorul si laptele, apoi se adauga untul si faina. Compozitia obtinuta trebuie sa fie omogena. Aceasta se imparte in mod egal in 2 parti, iar intr-una din ele se adauga pudra de roscove. Este bine sa cerneti pudra sau cacaua inainte de a o adauga in compozitie pentru se evita formarea de cocoloase.
In tava de muffins se pun hartiute, iar in fiecare hartiuta se pune o lingurita de compozitie simpla (fara roscove). Se pune deasupra biscuitele oreo, apoi hartiuta se umple cu aluat, alternand cel simplu cu cel cu roscove. Puneti pune o lingurita si o lingurita, astfel o sa iasa ca si o zebra. Insa le fel de bine puteti renunta la a pune roscove sau cacao si sa folositi doar alutul simplu. Eu am preferat sa pun in doua culori doar din motive estetice.
Tava se da la cuptor si se coace cca 25 minute. Preincalziti cuptorul si nu uitati niciodata de acest pas; este bine ca atunci cand va apucati de lucru sa si porniti cuptorul.
Dupa ce sunt copate, lasati muffinsurile sa se raceasca complet apoi serviti-le. Optional puteti sa le pudrati cu zahar.
3 comments
Ce interesante sunt! Trebuie sa le incerc!
Grozave!! Aduci si maine sa degustam si noi? 😀
Mmmmm, apetisante 🙂