Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Tarta cu ciocolata si banane

written by Corina Ureche iulie 31, 2013
Tarta cu ciocolata si banane

Daca va incumetati sa dati drumul la cuptor pe caldurile astea, poate ar fi bine sa aveti un scop nobil. Si ce poate fi mai nobil decat o tarta cu ciocolata si banane? Eu nu ma pot gandi la nimic mai bun. Senzatia faina de racorire instanta pe care o ai cand iei prima lingurita nu se compara cu nimic si sper sa primesc multe commenturi cum ca asa este…da?!

Reteta se adreseaza si celui mai incepator in bucatarie. Este simpla si efectiv nu aveti cum sa dati gres cu ea.

Ingrediente Tarta cu ciocolata si banane

Pentru blat

  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri zahar sau indulcitor

Pentru crema

  • 150 g ciocolata neagra (cu un continut cat mai ridicat de cacao)
  • 200 ml frisca lichida
  • o banana

Pentru decor

  • capsuni sau orice alte fructe doriti + zahar pudra (optional)

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si banane

Pentru blat am separat ouale, iar galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul cca 10 minute. Ele au crescut frumos in volum si au capatat o culoare albicioasa. Albusurile le-am batut spuma, apoi am turnat galbenusurile peste albusuri si cu miscari lente si ample am omogenizat compozitia. Faina am adaugat-o pe rand, lingura cu lingura, iar blatul l-am turnat intr-o tava pe care in prealabil am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu faina. Blatul se coace cca 25 de minute la 180 de grade (nu uitati sa preincalziti cuptorul!), apoi se lasa sa se raceasca complet.

Pana cand se coace blatul numa bine avem vreme sa pregatim crema ciocolata. Am pus frisca intr-o craticioara, pe foc mic mic, am adaugat ciocolata rupta bucatele si am asteptat pana cand cea din urma s-a topit complet, amestecand din cand in cand. Cand are o culoare uniforma si un aspect lucios inseamna ca este gata si o lasam la racit.
Blatul racit l-am insiropat cu putin sirop de caspuni (insa nu este obligatoriu sa il insiropati), apoi am aranjat fain si frumusel rondele de banane (taiate mai subtirel) unele langa celelalte.

Peste banane am turnat crema racita si am dat tarta la rece pentru 2-3 ore. Am decorat cu capsuni trasi in ciocolata si putin zahar pudra, insa la fel de bine puteti lasa tarta asa simpla cum este.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
bananecapsuniciocolataretete simple si usoareretete tarte
10 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Oreo muffins
next post
Papricas de pui cu smantana

You may also like

Briose cu ricotta si dulceata

iunie 23, 2017

Rulouri cu dulceata si nuca

decembrie 4, 2016

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Prajitura cu rubarba

mai 9, 2017

Cobbler cu capsuni si rubarba

mai 17, 2018

Reteta Mákos guba sau guba cu mac

aprilie 30, 2021

Mini cheesecakes cu lamaie

octombrie 9, 2017

Papanasi fierti fara gluten

februarie 26, 2016

Gomboti cu caise umplute cu magiun

iulie 30, 2021

Pancakes (clatite americane)

ianuarie 22, 2012

10 comments

Sookie august 1, 2013 - 12:55 pm

Am numai cuvinte de lauda pentru tine! De la aspectul blogului, la delicioasele retete si pozele de calitate, totul e perfect! Si apropo de ultima parte: imi permiti sa te intreb ce tip de aparat te ajuta sa faci asa niste poze frumoase?
Iti multumesc frumos pentru eventualul raspuns!

Reply
Dohotariu-Avram Alina august 1, 2013 - 12:55 pm

Ce-mi place, Corina! Îți înțeleg entuziasmul :).

Reply
Laura august 1, 2013 - 12:55 pm

Ce bunatate! Arata senzational! Cred ca a fost super buna… Deja ma doare stomacul 😛

Reply
Corina Ureche august 1, 2013 - 12:57 pm

Multumesc pentru frumoasele cuvinte!
Am un Nikon D3100, iar obiectivul e cel din kit..de 18-55 mm.
Cu mare drag, sper sa-ti foloseasca

Reply
Corina Ureche august 1, 2013 - 12:58 pm

ce bine ca ma intelege cineva 🙂 Te pup!

Reply
Corina Ureche august 1, 2013 - 12:58 pm

Daca doare inseamna ca cere…asadar trebuie incercata retetaaa!! 🙂

Reply
ama august 3, 2013 - 6:40 pm

Foarte apetisanta crema aia cu banana 🙂 oare se poate inlocui cu ceva frisca lichida? smantana?

Reply
Simona august 3, 2013 - 6:40 pm

Imi ploua in gura!!!

Reply
Mihaela Nistor martie 11, 2014 - 12:17 pm

Ah, am oroare de topit ciocolata cu frisca. De cele mai multe ori mi se taie si nu inteleg de ce.
2 linguri indulcitor = 2 linguri de zahar?
Multumesc.

Reply
Corina Ureche martie 11, 2014 - 12:23 pm

Mihaela, depinde de care indulcitor folosesti. Citeste eticheta sa vezi care este puterea de indulcire comparativ cu zaharul.
Nu mi s-a intamplat sa se taie crema de ciocolata cu frisca, dar am mai auzit. Poate fi si de la ciocolata, ma gandesc. Insa daca ai grija sa nu fiarba, ci doar sa se topeasca apoi sa omogenizezi rapid nu se taie.
Scrie-mi daca incerci reteta si spune-mi cum iese.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ