Daca va incumetati sa dati drumul la cuptor pe caldurile astea, poate ar fi bine sa aveti un scop nobil. Si ce poate fi mai nobil decat o tarta cu ciocolata si banane? Eu nu ma pot gandi la nimic mai bun. Senzatia faina de racorire instanta pe care o ai cand iei prima lingurita nu se compara cu nimic si sper sa primesc multe commenturi cum ca asa este…da?!
Reteta se adreseaza si celui mai incepator in bucatarie. Este simpla si efectiv nu aveti cum sa dati gres cu ea.
Ingrediente Tarta cu ciocolata si banane
Pentru blat
- 3 oua
- 4 linguri de faina
- 2 linguri zahar sau indulcitor
Pentru crema
- 150 g ciocolata neagra (cu un continut cat mai ridicat de cacao)
- 200 ml frisca lichida
- o banana
Pentru decor
- capsuni sau orice alte fructe doriti + zahar pudra (optional)
Mod de preparare Tarta cu ciocolata si banane
Pentru blat am separat ouale, iar galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul cca 10 minute. Ele au crescut frumos in volum si au capatat o culoare albicioasa. Albusurile le-am batut spuma, apoi am turnat galbenusurile peste albusuri si cu miscari lente si ample am omogenizat compozitia. Faina am adaugat-o pe rand, lingura cu lingura, iar blatul l-am turnat intr-o tava pe care in prealabil am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu faina. Blatul se coace cca 25 de minute la 180 de grade (nu uitati sa preincalziti cuptorul!), apoi se lasa sa se raceasca complet.
Pana cand se coace blatul numa bine avem vreme sa pregatim crema ciocolata. Am pus frisca intr-o craticioara, pe foc mic mic, am adaugat ciocolata rupta bucatele si am asteptat pana cand cea din urma s-a topit complet, amestecand din cand in cand. Cand are o culoare uniforma si un aspect lucios inseamna ca este gata si o lasam la racit.
Blatul racit l-am insiropat cu putin sirop de caspuni (insa nu este obligatoriu sa il insiropati), apoi am aranjat fain si frumusel rondele de banane (taiate mai subtirel) unele langa celelalte.
Peste banane am turnat crema racita si am dat tarta la rece pentru 2-3 ore. Am decorat cu capsuni trasi in ciocolata si putin zahar pudra, insa la fel de bine puteti lasa tarta asa simpla cum este.
Pofta buna!
10 comments
Am numai cuvinte de lauda pentru tine! De la aspectul blogului, la delicioasele retete si pozele de calitate, totul e perfect! Si apropo de ultima parte: imi permiti sa te intreb ce tip de aparat te ajuta sa faci asa niste poze frumoase?
Iti multumesc frumos pentru eventualul raspuns!
Ce-mi place, Corina! Îți înțeleg entuziasmul :).
Ce bunatate! Arata senzational! Cred ca a fost super buna… Deja ma doare stomacul 😛
Multumesc pentru frumoasele cuvinte!
Am un Nikon D3100, iar obiectivul e cel din kit..de 18-55 mm.
Cu mare drag, sper sa-ti foloseasca
ce bine ca ma intelege cineva 🙂 Te pup!
Daca doare inseamna ca cere…asadar trebuie incercata retetaaa!! 🙂
Foarte apetisanta crema aia cu banana 🙂 oare se poate inlocui cu ceva frisca lichida? smantana?
Imi ploua in gura!!!
Ah, am oroare de topit ciocolata cu frisca. De cele mai multe ori mi se taie si nu inteleg de ce.
2 linguri indulcitor = 2 linguri de zahar?
Multumesc.
Mihaela, depinde de care indulcitor folosesti. Citeste eticheta sa vezi care este puterea de indulcire comparativ cu zaharul.
Nu mi s-a intamplat sa se taie crema de ciocolata cu frisca, dar am mai auzit. Poate fi si de la ciocolata, ma gandesc. Insa daca ai grija sa nu fiarba, ci doar sa se topeasca apoi sa omogenizezi rapid nu se taie.
Scrie-mi daca incerci reteta si spune-mi cum iese.