Fie ca sunt dulci ori sarate, briosele se numara printre preparatele mele preferate. Primul motiv ar fi ca se fac super simplu. Inca nu am gasit o reteta complicata de briose si cred ca nici macar nu exista.
Al doilea motiv ar fi ca poti face o multime de varietati. Simple, umplute, cu fructe, cu dulceturi, cu creme de branza si unt, cu ciocolata, cu sosuri si lista poate continua mult si bine. Uneori mi se intâmpla sa fac o tura de briose doar pe baza a ce am prin casa, fara a avea vreo reteta anume. Si experimentele mele ies de fiecare data. J
Si exista si un al treilea motiv. Le pot lua absolut oriunde cu mine. La birou, intr-o calatorie cu masina, la picnic, la munte ori la mare. Da, briosele ma salveaza de multe ori!
Briosele mele de azi sunt mai de dieta, ca sa zic asa, pentru ca nu am pus zahar in ele. Am gasit la Selgros unul dintre cele mai faine raioane cu produse pentru diferite diete si m-am aprovizionat cu de toate, inclusiv cu dulceata fara zahar.
Va las mai jos reteta de briose cu ricotta si dulceata. Ingrediente simple, mod de preparare fara pretentii si rezultat delicios.
Ingrediente Briose cu ricotta si dulceata
- 3 oua
- 150 g unt topit si racit
- 250 g brânza ricotta
- 100 g indulcitor cristale
- 190 g faina
- ½ lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie (esenta)
- 1 lingurita coaja de lamâie
- Dulceata (de orice fel)
Mod de preparare Briose cu ricotta si dulceata
Porneste cuptorul la 180 grade si pregateste o tava pentru briose. Pune in tava forme de hârtie speciale pentru briose.
Sparge ouale intr-un vas incapator si adauga zaharul. Mixeaza pâna când compozitia se deschide la culoare si creste in volum.
Adauga untul si extractul de vanilie. Amesteca si adauga brânza ricotta. Omogenizeaza.
Amesteca faina cu praful de copt si adauga in aluat. Amesteca.
Umple ¾ din fiecare hârtiuta si pune deasupra fiecarei briose o lingurita de dulceata.
Da tava la cuptor pentru 20 de minute (sau pâna când trece testul cu scobitoarea).
Odata coapte, scoate briosele pe un grilaj si lasa-le sa se raceasca complet.