5 idei de mancaruri usoare de vara neaparat de incercat! In plus, le poti lua si la birou sau poate chiar la picnic. Sunt colorate, satioase si nici nu te vor obliga sa stai prea mult in bucatarie.
Vara de vara am aceeasi problema. Ce sa mai gatesc? Nu ca problema asta nu ar aparea si in restul anului, dar vara vreau sa stau cat mai putin in bucatarie si sa ma bucur mai mult de vremea frumoasa. Sa ies din casa, sa ma plimb, sa citesc o carte pe o banca in parc si multe altele. Si sunt absolut convinsa ca asa vreti si voi!
Tocmai de aceea, am strans in articolul de azi 5 idei de mancaruri usoare perfecte pentru vara asta. Pentru mai multe idei, urmariti-ma pe instagram (urecheata_foodie). Acolo postez tot ce gatesc, in timp real. Si macar nu mai asteptati pana pregatesc un nou articol. 😛
Pentru idei si mai multe, cititi si celelalte articole: 7 idei pentru mic dejun, pranz sau cina si salate usurele.
Buuun! Sper sa va placa ideile mele si tare tare mi-ar placea daca m-ati ajuta si voi cu sugestii pentru mancaruri lejere. Le primesc cu mare drag!
5 idei de mancaruri usoare
Vinete crocante la cuptor cu salata de linte
Taie o vanata rondele (grosime de un deget). Presara pe fiecare bucata sare si piper. Bate 2 oua cu furculita si amesteca intr-o farfurie 2 linguri de pesmet cu 3 linguri de parmesan razuit. Trece fiecare felie de vanata prin oua, apoi prin amestecul pregatit.
Pune rondelele una langa cealalta intr-o tava cu hartie de copt, picura putin ulei de masline si da tava la cuptor. Dupa 15 minute intoarce-le pe partea cealalta si lasa-le sa se coaca pana cand sunt rumene.
Pentru salata amesteca o conserva de linte cu ceapa rosie si patrunjel tocat marunt. Cat vrei! Condimenteaza cu sare si piper, ulei de masline si zeama de lamaie.
Supa de dovlecel cu bacon
Pregateste asa: 2 dovlecei (fara coaja) taiati cubulete, 1 morcov mare si 1 pastarnac taiati cubulete, 1 ceapa taiata marunt, 1 rosie mare taiata marunt, 1 catel de usturoi pisat.
Pune intr-o oala legumele (fara dovlecel) si toarna 2 linguri de ulei si o cana cu apa. Pune capacul si lasa-le sa fiarba vreo 10 minute. Adauga dovlecelul si circa 2 l de apa. Condimenteaza cu sare si piper si lasa supa sa fiarba pana cand dovlecelul e moale.
Separat prajeste 100 g bacon (fara ulei) si adauga-l in supa.
Condimenteaza dupa gust, daca mai e nevoie si adauga marar tocat marunt.
Mananca supa cu smantana sau iaurt, fierbinte sau doar usor calda. E buna oricum!
Salata cu paste si sardine
Fara cantitati, dar iti spun eu ca vei dori sa ai cat mai multa salata la cat de buna e!
Pur si simplu amesteci paste fierte si scurse de apa cu sardine scurse de ulei, rosii, castraveti, salata verde si porumb. Adauga si masline si condimenteaza cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline. E minunata!
Salata de cartofi noi cu ardei si oua fierte
E atat de simplu sa faci o mancare gustoasa! Trebuie doar sa fierbi cativa cartofi noi in coaja, sa ii cureti si sa ii tai rondele. Apoi ii amesteci frumusel cu ardei gras taiat marunt, masline si ceapa verde. Fierbi cate oua vrei si le pui si pe ele in peisaj si gata! Daca vrei sa o iei cu tine la birou, poti sari peste ceapa verde. 🙂
Cus-cus cu legume si turmeric
Ador cus-cus-ul! Iar pentru o mancare usoara si satioasa cu cus-cus ai nevoie de doar 15 minute.
Pregateste asa: 2 ardei (rosu si galben) taiati marunt, 1 morcov mare taiat cubulete si 1 ceapa alba maruntita.
Caleste-le 2-3 minute in putin ulei de masline, apoi adauga 200 g cus-cus. Prajeste-l si pe el 1 minut si toarna 400 ml apa fierbinte. Daca ai supa de pui sau legume cu atat mai bine! Condimenteaza cu sare, piper si putin turmeric, amesteca si lasa sa fiarba max 10 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalajul pastelor). Dupa cele 10 minute, pune capac si lasa mancarea sa se odihneasca macar 5 minute, timp in care pastele vor absorbi lichidul. Amesteca si poti servi. Nu uita sa adaugi la final si patrunjel tocat marunt.
- Am facut poza imediat dupa fierbere, dar daca ai rabdare, lichidul va fi absorbit si cus-cus-ul se va alege bob cu bob.
1 comment
[…] Sursa […]