Nu as putea sa zic ca am o relatie speciala cu deserturile care au si branza in compozitie. Mai degraba le evit atunci cand am posibilitatea de a alege altceva si le ignor daca daca sunt singura optiune. De altfel, daca va uitati in urma pe blog, nu veti gasi tare multe retete de dulciuri cu branza.
Asta pana anul trecut cand am facut prajitura cu branza si afine, cred, una dintre cele mai bune prajituri facute de mine. Poate am avut eu o branza buna sau blatul acela sfaramicios a fost de vina, nu stiu. Cert este ca de atunci am tot refacut-o si cu fiecare data imi place tot mai mult.
De aceasta data m-am gandit sa mai dau o sansa si sa fac o negresa cu branza si nuci. Si de la aceasta negresa, s-ar putea sa intru in randul iubitorilor de deserturi cu branza. Daca ajung la performanta de a face si un cheesecake bun, apoi chiar nu mai comentez deloc. Da, da, fac parte din categoria muritorilor de rand carora nu le place cheesecake-ul 🙂 va rog sa nu aruncati cu rosii dupa mine.
Sper sa va placa reteta de negresa si sa ii dati o sansa. Se face repede, asa ca o poate face si un incepator si zic eu, ca poate fi o alternativa de dulce chiar si pentru o masa de sarbatoare. Ce ziceti?
Ingrediente Negresa cu nuci si branza – blat
- 4 oua
- 170 g zahar
- 200 g faina
- 240 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- ½ plic praf de copt
Ingrediente Negresa cu nuci si branza – compozitia de branza
- 500 g branza de vaci
- 2 linguri zahar
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilinat/semintele de la o pastaie de vanilie
- 100 g nuci
Mod de preparare Negresa cu nuci si branza
- Pornim cuptorul la 175 grade (foc moderat); punem hartie de copt intr-o tava pentru cuptor sau o tapetam cu unt si putina cacao.
- Intr-o craticioara topim untul si ciocolata, la foc mic, pana obtinem o crema lucioasa si omogena. O lasam sa se raceasca.
- Intr-un vas incapator mixam zaharul cu ouale pana cand zaharul este dizolvat si crema creste in volum.
- Adaugam peste crema de zahar si oua untul topit impreuna cu ciocolata. Amestecam.
- Adaugam faina si praful de copt. Omogenizam.
- Turnam aluatul de negresa in forma de copt pregatita.
- Amestecam branza de vaci cu oul, zaharul si zaharul vanilinat si punem amestecul peste aluatul de negresa, uniformizand cu ajutorul unei furculite.
- Tocam nucile bucati mai marisoare din cutit si le presaram deasupra negresei.
- Dam negresa la cuptor pentru 25, maximum 30 de minute.
Pofta buna!
- tava folosita: 40cmx25 cm
- daca folositi ciocolata cu lapte in locul celei negre, scadeti din cantitatea de zahar folosita
- se poate folosi branza de vaci varsata (dara fara prea mult zer), urda sau crema fina de branza (gen Philadelphia)
- in locul nucilor se pot folosi migdale, fistic, stafide hidratate