Prajitura tavalita cu dulceata – aceeasi prajitura tavalita pe care o cunoastem cu totii, doar ca are si un strat dulce-acrisor la mijloc. Dulceata o alegeti voi! Eu am folosit nuca romaneasca, dar am facut cateva si cu nuca de cocos.
Ingrediente Prajitura tavalita cu dulceata
Ingrediente pentru un blat (vom avea nevoie de 2)
- 5 oua
- 100g zahar
- 140g faina
- 40g unt topit si racit
- 3g praf de copt
- coaja de lamaie
- vanilie
Ingrediente pentru siropul de cacao
- 300ml apa
- 150g zahar
- 50g cacao
- 50g unt
Mai avem nevoie de:
- miez de nuca macinat
- dulceata (care va place mai mult)
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava de 20×30 cm. Ungem tava cu putin unt.
Am copt 2 blaturi, pe rand, iar pentru fiecare am procedat asa:
- Am mixat ouale aproximativ 1 minut, apoi am adaugat zaharul, coaja de lamaie, vanilia si untul. Am amestecat totul foarte bine.
- Am adaugat faina si praful de copt. Am amestecat pana am avut un aluat omogen.
- Aluatul l-am pus in tava si am copt blatul 20 de minute (se face testul cu scobitoarea).
- Dupa coacere am lasat blaturile sa se raceasca complet.
Pana s-au copt blaturile am pregatit siropul de cacao:
- Pe foc mediu am pus o cratita in care am turnat apa, zaharul si am cernut cacaua. Am amestecat.
- Am lasat pe foc pana a inceput sa fiarba apoi am adaugat untul. Am amestecat, iar dupa ce acesta s-a topit am luat siroul de pe foc. L-am lasat sa se raceasca complet.
Asamblarea prajiturii se face foarte usor:
- Am suprapus blaturile si am taiat cubulete.
- Intre blaturi am pus dulceata, am lipit blaturile intre ele apoi le-am trecut prin sirop.
- Le-am scurs de sirop, apoi le-am tavalit prin nuca macinata.
- Atat de simplu!
Mult spor, prieteni dragi!
2 comments
Multumesc pentru reteta Corina, am sa ma ingras cu atatea prajituri, incerc sa fac prajitura in week-end pentru familie.
🙂 Ma bucur mult ca iti place prajiturica.