Clatita la tava – Aveti pofta de clatite, dar nu aveti timp sau dispozitie pentru a le pregati? Aceasta este solutia! Este reteta perfecta pentru un mic dejun gustos si satios, în care ne putem bucura pe deplin de proteinele sanatoase continute de ouale din sortimentul free range de la Familia Toneli.
Ingrediente Clatita la tava
(tava 26×36 cm)
- 250g faina
- 50g zahar sau îndulcitor
- 5g praf de copt
- un varf de cutit sare
– toate ingredientele uscate se amesteca intr-un bol si se lasa deoparte
- 3 oua La Curte de la Familia Toneli
- 500ml lapte
- 60g unt topit si racit
- 2 lingurite esenta de vanilie
Pentru topping: fructe proaspete sau decongelate, ciocolata maruntita, nuci sau arahide tocate etc.
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu laptele, untul si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia în tava cu hartie de copt si se adauga pe deasupra fructele sau alte ingrediente preferate pentru topping. Se pune tava la cuptorul preîncalzit la 180°C si se coace timp de 25 de minute (în functie de cuptor poate varia timpul pana la 30-35 de minute).
Dupa coacere se lasa clatita cateva minute sa se racoreasca, apoi se poate portiona.
Clatita poate fi servita ca atare, cu putin zahar pudra pe deasupra sau se pot adauga sirop de artar, miere, sos de ciocolata, dulceata.
Mici trucuri pentru o clatita la tava reusita:
- clatita va avea o textura mai aerata daca ingredientele uscate sunt amestecate doar pana la omogenizare cu cele lichide;
- clatita va avea textura cremoasa, de budinca, cu cat se amesteca mai mult in compozitie.
Va recomand sa testati ambele variante.
Se pot folosi atat fructe proaspete, cat si congelate, dar cele din urma trebuie decongelate inainte de a fi folosite.
Sper sa va placa reteta si sa o testati si voi. Pofta buna!