Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Fursecuri Coronite cu dulceata

written by Corina Ureche februarie 1, 2010
Fursecuri Coronite cu dulceata

Alaturi de cornuletele cu nuca, coronitele cu dulceata sunt printre dulciurile noastre preferate pentru sarbatorile de iarna. Cand eram acasa, nu era Craciun fara cele doua. Bineinteles, eu ma ocupam cu asamblatul fursecurilor.

Ambele retete le am de la mama si mi-e mai mare dragul sa le pregatesc, desi sunt migaloase. Dar se umple casa de parfum si veselie de fiecare data cand le fac. E o adevarata bucurie!

Ca sa nu mai zic cat sunt de fragede si de aromate. Iti vine sa tot mananci si sa mananci.

Ingrediente Fursecuri Coronite cu dulceata

  • 500 grame faina alba
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana
  • 100 grame de zahar pudra
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de lamaie razuita sau esenta de lamaie/migdale

Pentru asamblare

  • dulceata preferata
  • zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri Coronite cu dulceata

Intr-un castron incapator punem untul, galbenusurile, zaharul, smantana, si coaja de lamaie. Amestecam cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana cand sunt foarte bine omogenizate.

Adaugam faina amestecata impreuna cu praful de copt. Framantam aluatul cu mana pana cand acesta se dezlipeste de pe degete. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la rece pentru minimum 1 ora.

Il scoatem de la rece si il impartim in doua parti. Intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul, in foaie de circa 1 cm grosime.

  • Tot acum pornim cuptorul la 180 grade si punem hartie de copt intr-o tava.

Pentru a decupa fursecurile vom folosi un pahar mai mic. Eu am folosit un pahar cu diametrul de 5 cm.

Din foile intinse vom decupa un numar par de rondele. Jumatate din acestea vor fi din nou decupate, pentru a obtine o gaura la mijloc. Eu am folosit un capac de la o sticla.

Fursecurile se pun frumusel in tava pregatita, veti coace 1-2-3 ture de fursecuri in functie de dimensiune. Se dau la cuptor 15 minute sau pana cand sunt usor rumene.

Se scot si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot umple.

Vom pune pe fiecare baza o lingurita de dulceata, iar deasupra asezam capacul cu gaura la interior. Procedam la fel cu fiecare in parte, apoi le pudram cu zahar.

Fursecurile Coronite cu dulceata sunt gata!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
dulceatafursecuriretete Craciunretete de sarbatoriretete fursecuri
7 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Sote de ciuperci
next post
Rulada cu nuca

You may also like

Inghetata de ciocolata si zmeura

iulie 7, 2015

Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina

martie 25, 2020

Tort cu iaurt si ricotta

aprilie 15, 2013

Mini torturi cu crema de cafea

ianuarie 9, 2014

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

Chec cu iaurt si ciocolata

martie 23, 2018

Tarta rustica cu nectarine, migdale si cimbrisor

septembrie 4, 2018

Biscuiti cu banane si fructe uscate

ianuarie 28, 2014

Waffle

februarie 21, 2013

Tarta Panna Cotta cu aluat fraged

aprilie 7, 2021

7 comments

MIMI februarie 1, 2010 - 7:33 pm

daaaaa,si mie imi plac!sunt fursecurile copilariei mele;noi le puneam in picioare si cercul ramas la sticla si le numeam OZN-uri!mamaaa….ce amintiri mi-ai rascolit,trebuie sa le refac si eu,neaparat,eu sunt asa,mai sentimentala din fire.te pup!

Reply
Daniela februarie 1, 2010 - 8:10 pm

Ce bunatati a-i facut!
Arata super!
Felicitari!

Reply
maria mihalache februarie 1, 2010 - 10:04 pm

Daaaaaaaaa le stiu………..face o prietena de-a mea si imi plac teribil de mult.Foarte bune.
Seara buna!

Reply
Jacktels Kochbuch februarie 2, 2010 - 8:26 am

Hi Ina,

Si eu sint un Fan la ele. Eu le umplu cu Gelee de Zmeurä, yummmyyy…..
Feine ti-au iesit..

Salutäri Jacob

Reply
Ina februarie 2, 2010 - 8:43 pm

Multumesc tututor 🙂

Reply
Happy februarie 3, 2010 - 2:49 pm

Intr-adevar, arata tare bine coronitele tale 🙂
Banuiesc ca trebuie folosit un gem mai cu textura "de jeleu", mai "tare" deci.

Reply
Iustina martie 11, 2010 - 1:42 pm

mmmm, ce bine arata

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ