Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Desert

Briose fructate

written by Corina Ureche ianuarie 7, 2012
Astazi este Sf. Ioan, asa ca trasmit si eu un La multi ani tuturor care poarta acest nume si bineinteles numelor derivate de aici.
Pentru ca este sarbatoare va servesc cu un desert cu muuuulte fructe: curmale, smochine si caise deshidratate. Suna bine, ce ziceti?
Reteta pe care am folosit-o pentru aluatul brioselor este aceasta (multumesc Teo), insa am dublat gramajele pentru a obtine mai multe briose.

Ingrediente
-560g de faina
– 300g zahar
– 2 pliculete praf de copt
– 200g unt
– o priza de sare
– 2 oua
– o lingura de coaja de lamaie
– o fiola de vanilie
– 300 ml de lapte

-fructe deshidratate (am folosit curmale, caise si smochine o caserola intreaga)

In primul si in primul rand am taiat cubulete marunte fructele. Apoi intr-un vas am mixat laptele, ouale, coaja de lamaie, esenta de vanilie si untul, iar intr-altul am amestecat faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Acesta din urma il adaugam treptat in vasul in care am mixat untul si laptele, amestecand continuu. Adaugam si fructele. Eu le-am dat prin putina faina pentru a nu se lipi bucatile intre ele, insa curmalele tot au ramas lipicioase.
Aluatul obtinut il turnam in forme pentru briose si dam la cuptor pentru cca 30 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
Dupa coacere le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar sau le ornam dupa imaginatie.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Crema de branza gorgonzola cu nuca
next post
Pogacele cu aluat oparit

You may also like

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

Cheesecake cu Oreo fara coacere

aprilie 6, 2017

Churros cu sos de ciocolata

mai 26, 2014

Tarta cu afine si ricotta

iulie 23, 2012

Malai dulce insiropat

martie 7, 2018

Briose cu lapte condensat si portocale

noiembrie 11, 2012

Rulada cu mascarpone si capsuni

aprilie 27, 2017

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Clatite de post

decembrie 8, 2013

Pandispan cu capsuni

mai 15, 2018

1 comment

Sara & Miki ianuarie 7, 2012 - 4:41 pm

Arata tare bine, pup!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ