Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertTorturi

Tort cu banane si crema de ciocolata

written by Corina Ureche octombrie 21, 2015
Tort cu banane si crema de ciocolata

Dragi prieteni, mai ales acei priteni carora li se aprind beculetele doar cand aud “cio” ca sa nu mai zic cum fac cand aud cuvantul “ciocolata”, acest tort vi-l dedic!

As putea sa ii spun tortului Pseudo-Banoffee, nu de alta, dar ideea de la el a pornit. Am preferat o crema de ciocolata in locul celei de caramel pentru ca nu mi-am dorit un tort dulce tare si deja stiti, probabil, de preferinta noastra pentru deserturile care contin ciocolata.

Plus de asta, Antonia cea draga, prietena din facultate, mi-a dat reteta cremei cu ceva vreme in urma si de atunci am tot asteptat o ocazie perfecta pentru valorificarea ei. Ocazia a fost chiar tortul, facut asa fara nici o ocazie, cum ar veni. Antonia, multumim, data viitoare va asteptam la masa!

Dupa cum veti observa, am folosit doar jumatate din cantitatea de crema obtinuta, restul am pus la borcan la frigider. Forma de copt pe care am folosit-o a fost cu diametrul de 18 cm si special am folosit o forma mai mica pentru a putea tapeta si peretii ei cu crusta de biscuiti pentru a tine crema la un loc. Puteti sa folositi si o tava mai mare, insa in acest caz, urcati cu aluatul de biscuiti macar 2 cm pe pereti, cat sa intre bine crema. In acest caz puteti sa folositi o cantitate mai mare de crema. Dar nu cred ca e cu suparare pentru cineva sa aiba in frigider un borcanel cu crema de ciocolata.

P.S. Stiu, mama, ca citesti randurile astea. Vreau doar sa te asigur ca sambata il facem din nou, impreuna!

*Clujule, lapte condensat asa cum am folosit eu (vezi foto), gasesti la insulele din Cora si Iulius Mall care vand produse Bucuria si alte minuni din Republica Moldova. Numa iti zic!

Ingrediente Tort cu banane si crema de ciocolata

Pentru crusta de biscuiti

  • 250 g biscuiti digestivi
  • 110 g unt topit
  • Pentru crema de ciocolata
  • 110 g unt
  • 175 ciocolata neagra
  • o cutie lapte condensat (397 g)

Pentru ornat

  • frisca
  • cicolata razuita
  • o banana

Mod de preparare Tort cu banane si crema de ciocolata

Pentru blat macinati biscuitii intr-un blender pana ajung la consistenta unui pesmet.

Topiti untul si puneti-l peste biscuiti. Amestecati pana cand untul este absorbit de biscuiti.

Puneti “aluatul” nisipos obtinut intr-o forma de copt cu pereti detasabili si apasati compozitia pe fundul si peretii formei (cum se vede si in poze mai jos).

Dati forma la frigider.

Pentru crema topiti untul impreuna cu ciocolata, la foc mic sau pe baie de aburi.

Adaugati laptele condensat si fierbeti pe foc mic pana cand se ingroasa crema.

O lasati apoi 10 minute sa se racoreasca.

Asamblare Tort cu banane si crema de ciocolata

Scoateti forma cu blatul de biscuiti din frigider.

Taiati rondele banana si puneti un strat de rondele peste blat.

Turnati jumatate din crema de ciocolata, apoi dati din nou forma la frigider pentru circa 15 minute cat sa se intareasca bine crema.

Dupa cele 15 minute, scoateti usor si cu grija peretii detasabili ai formei si uniformizati marginile crustei de biscuiti.

Ornati cu frisca batuta (in care puteti adauga putin zahar) si cicocolata razuita.

Portionati tortul si savurati-l bucatica cu bucatica!

  • In cazul in care tineti tortul mai multe ore la frigider, inainte de servire lasati-l 10-15 minute pe blatul de bucatarie, sa ajunga la temperatura camerei.
  • Din crema ramasa puteti sa faceti niste super trufe ciocolatoase. Pur si simplu luati crema cu o lingurita si intre palme modelati mingiute. Tavaliti mingiutele prin cacao, alune maruntite, nuci sau biscuiti digestivi macinati. Dati la rece si pofta buna!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
ciocolatacrema de ciocolataretete torttort cu bananetort cu ciocolata
2 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pui cu ananas (reteta chinezeasca)
next post
Friptura de porc in sos de legume

You may also like

Apple popover

mai 16, 2012

Prajitura cu mere si nuca

septembrie 29, 2023

Biscuiti cu urda si dulceata

februarie 16, 2018

Prajitura cu visine si mascarpone

decembrie 15, 2023

Tort cu morcovi si caramel sarat

martie 8, 2015

Tort cu bezea caramelizata

ianuarie 25, 2016

Prajitura cu mere si aluat fraged

octombrie 26, 2016

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Baclava

martie 8, 2012

Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel...

decembrie 29, 2015

2 comments

Ana Vasile ianuarie 13, 2018 - 8:50 am

Corina, pentru ce forma e cantitatea? 20?

Reply
Corina ianuarie 23, 2018 - 12:56 pm

Ana, imi cer scuze, acum am vazut intrebarea ta. Am folosit o tava de 18 cm diametru, insa ziceam in text ca am folosit doar jumatate din cantitatea de crema. Poti folosi o forma mai mare si atunci folosesti toata crema. Si cantittatea pentru crusta de biscuiti se potriveste unei forma mai mari, dar ca va iesi mai subtire. Sper ca ti-am fost de folos.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ