Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Brownies cu menta si whiskey

written by Corina Ureche februarie 20, 2013
Foaie verde si-un lemn gros, eu mi-s bucatarul curajos! Adica particip luna de luna la provocarea Bucatarul Curajos, iar in aceasta luna provocarea dulce i-a revenit Ioanei de la Pasiune si culoare. Ioana s-a gandit ce s-a gandit si ne-a provocat sa preparam aceasta minunata reteta de brownies.
Probabil stiti deja cat de mult imi plac deserturile cu blat de cacao si ciocolata, asa ca din prima m-am repezit si am pregatit negresa si de pe la inceputul lunii tot bat din picior ca nu se face data de 20 a lunii ca sa o pot publica. Si uite ca s-a facut si 20 si ma bucur enorm ca pot sa dau si eu mai departe aceasta reteta exceptionala. Multumim, Ioana!
 
Ingrediente
Pentru blat:
-2 oua
-100 g Rapadura (sau 200 g zahar brun)
-170 g unt
-150 g faina
-2 tablete ciocolata amaruie
-1/2 lingurita praf de copt
-3 linguri whiskey
– o lingura de menta tocata
Pentru sos:
-100 ml smantana lichida
-o tableta de ciocolata
-extract/esenta de menta
Pentru blat procedam asa:
1. Untul se taie cuburi si de pune la topit intr-o craticioara. Se adauga si ciocolata si se lasa sa se toeasca impreuna, amestecand din cand in cand.
2. Intr-un vas se bat ouale, cu zaharul, menta tocata marunt si whiskey-ul.
3.  Untul si ciocolata se adauga peste compozitia de la punctul 2.
4. Peste acestea se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare.
5. Intr-o tava se pune hartie si se toarna aluatul.
6. Se coace 30 de minute la 18- de grade.
Pana cand se coace frumusel putem sa pregatim sosul de menta, astfel:
Intr-o cratita se incalzeste smantana si se adauga ciocolata rupta bucatele si extractul de menta. Se amesteca pana cand ingredientele sunt omogenizate.
Scoate prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi o portionati in ce forma doriti si o serviti cu sos de menta si ciocolata pe deasupra, sau in varianta simpla pudrata cu zahar.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
9 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Somon la gratar
next post
Waffle

You may also like

Budinca de ciocolata facuta in casa

aprilie 1, 2014

Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina

martie 25, 2020

Inghetata de ciocolata

iulie 8, 2014

Cozonac coronita cu nuca, portocale si ciocolata

aprilie 17, 2024

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja...

ianuarie 2, 2016

Muffins cu visine si ciocolata

iulie 1, 2014

Biscuiti cu ovaz si stafide

decembrie 5, 2019

Fursecuri cu unt de arahide

noiembrie 25, 2012

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

septembrie 12, 2018

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

9 comments

vdaiana februarie 21, 2013 - 5:01 pm

Ciocolata neagra mmmm menta mmmmm!
Tableta de ciocolata de cate grame sa fie? de 100?
Cata menta tocata trebe? 1 lingura?

Reply
Buburuza Bubu februarie 21, 2013 - 5:01 pm

O da,asta este o reteta pe gustul meu!Have a Nice Day!

Reply
Simona februarie 21, 2013 - 5:01 pm

Cat de bine arata!!! Foarte faina prezentarea!

Reply
Alina Vicu februarie 21, 2013 - 5:01 pm

Arata intr-un mare fel, iar gustul cred ca e senzational.

Reply
Micky Apostu februarie 21, 2013 - 5:01 pm

O prajitura delicioasa cu o prezentare de exceptie! Te pup!

Reply
Disturbingly Delicious februarie 21, 2013 - 5:01 pm

Mmmmm…ce bunatate 🙂

Reply
Paula Gafitescu februarie 21, 2013 - 5:01 pm

Arata minunat!! De buna stiu ca e peste masura 😉 Pupici

Reply
Corina Ureche februarie 21, 2013 - 5:07 pm

O lingura da, am si completat. O tableta are in jur de 80 de grame

Reply
Corina Ureche februarie 21, 2013 - 5:09 pm

va multumesc tare mult pentru aprecieri. Nu va pot spune cat a bucura ca va place prajitura asta, este absolut fantastica!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ