Imi place crema de zahar ars, fie simpla si clasica, fie cu mere si biscuiti, iar mai nou cu nuca caramelizata. Nu e mare filozofie, dar e un desert care poate fi transformat usor in ceva foarte special.
Enjoy!
(Pentru gusutile noastre cele 8 linguri de zahar sunt suficiente. Daca incercati reteta folositi o cantitate de zahar dupa preferintele voastre de dulce)
Ingrediente
-800 ml lapte
-5 oua mari
-8 linguri cu varf de zahar
-o esenta de rom
-un pumn de nuca
Intr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si pe peretii cratitei, apoi se adauga miezul de nuca. Se lasa la racit.
Ouale se bat cu restul de zahar si esenta de rom (optional puteti adauga si zaar vanilat) si se toarna laptele. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu zahar, apoi se da la cuptor pana cand se incheaga ouale (in cazul meu 50 de minute la 175 de grade/foc moderat). Lasati crema sa se raceasca de tot inainte de a o manca si daca doriti o puteti rasturna pe un platou, astfel va fi si mai usor de portionat.
Ouale se bat cu restul de zahar si esenta de rom (optional puteti adauga si zaar vanilat) si se toarna laptele. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu zahar, apoi se da la cuptor pana cand se incheaga ouale (in cazul meu 50 de minute la 175 de grade/foc moderat). Lasati crema sa se raceasca de tot inainte de a o manca si daca doriti o puteti rasturna pe un platou, astfel va fi si mai usor de portionat.
E o nebunie, va asigur!
6 comments
Corina aici mai dat gata, sunt blocata, ador crema de zahar ars, iar cu nuca cred ca e si mai buna! Pozele sunt bestiale, iar platoul / farfuria, superba! Totul arata de nota 20!!
Adela mi-a luat cuvintele din … tastatura 🙂
Prima mea crema de zahar ars am facut-o dupa reteta ta si a fost un mare succes! O sa incerc si varianta cu nuca.
Mmm, ce bunatate! Buna idee sa combini crema de zahar ars cu nucile! E musai sa incerc si eu!
Wow, ce nebunie ai facut, imi ploua in gura pe cuvinte 😀 Ador crema de zahar ars,si nuca…si tot ce presupune zahar caramelizat 🙂 Te pup!
Ce ne faci Corina?? Arata de nota 10 si cand vad nuca scufundata in caramel..yummy
Super faina ideea cu nucile. Nu m-am gandit, noi am facut in seara asta asa: http://ilikeiasi.ro/reteta-crema-de-zahar-ars