Biscuiti cu lapte condensat, portocale si ciocolata sau la ce sa mai folosesti laptele condensat indulcit. Reteta este foarte simpla si ai nevoie de doar cateva ingrediente.
Si daca esti mare fan lapte condensat indulcit, iti las aici cateva retete in care il poti folosi cu succes:
Tarta cu lapte condensat si lime – click aici pentru reteta
Fudge de ciocolata – click aici pentru reteta
Ingrediente Biscuiti cu lapte condensat, portocale si ciocolata
- 200ml lapte condensat indulcit
- 100g unt la temperatura camerei
- 30g zahar
- 18g coaja portocala razuita (eu folosesc la pliculet de la Dr. Oetker)
- 180g faina
- 2 g praf de copt
- o piscatura de sare
- 100g chipsuri de ciocolata
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
Intr-un bol mixam zaharul untutl moale 3-4 minute la viteza mare.
Adaugam coaja de portocala si laptele condensat. Amestrecam.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cu o spatula.
Adaugam chipsurile de ciocolata, amestecam. Rezulta un aluat lipicios.
Tragem folie pe bol si punem la rece penteu 20-30 de minute.
Pornim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o tava.
Cu o lingura de inghetata vom pune biscuitii in tava cu distanta intre ei.
Coacem 12 minute. Dupa coacere lasam cateva minute biscuitii in tava sa se racoreasca. Mijlocul lor va fi moale, insa se va intari dupa racire.
Ii scoatem pe un grilaj pentru a se raci complet.
Simplu, nu-i asa?
Pofta buna!
3 comments
O M G!
Hello! Merge și coaja de portocală confiată oare?
Hey! Sigur, se poate folosi și coajă confiata tăiată mărunt.