Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Fursecuri cu susan si dulceata de visine

written by Corina Ureche noiembrie 30, 2014
Fursecuri cu susan si dulceata de visine

Fursecuri cu susan si dulceata voastra preferata. M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva dulce si bun si am luat la rasfoit toate cartile mele de bucatarit, insa n-am gasit nimic care sa-mi faca cu ochiul. Apoi am scos colectia de reviste (si am cateva, va rog sa ma credeti) si pe cand imi pierdusem speranta de a gasi o reteta faina, am dat peste reteta fursecurilor. M-am si apucat de treaba! Sunt perfecte alaturi de o cana cu ceai, o cafea sau o ciocolata calda.

Azi e Sfantul Andrei si fursecurile mele vin oarecum ca un mic cadou pentru sarbatoritii zilei. Le zic La multi ani nepotelului mei de la Baia Mare, finutului drag de aici de la Cluj si prietenilor mei dragi care poarta acest nume frumos.

La multi ani si voua, celor care ma urmariti!

Fursecuri cu susan si dulceata

Ingrediente Fursecuri cu susan

cantitati pentru 17-18 bucati

  • 200 g faina
  • 50 g susan alb
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • un varf de cutit praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • dulceata pentru servit (eu am folosit de visine)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170 grade; intr-o tava asezati hartie de copt.

Amestecati intr-un bol faina, susanul, praful de copt si sarea.

Intr-un alt bol mixati untul cu zaharul pana cand cristalele zaharului sunt dizolvate, apoi adaugati galbenusurile si omogenizati.

Adaugati si faina si framantati aluatul pana cand faina este perfect inglobata.

Odata obtinut aluatul, formati mingiute de marimea unei nuci, apoi aplatizati-le usor intre palme.

Puneti fursecurile in tava, iar cu ajutorul degetului sau a varfului rotunjit a unei spatule formati o adancitura in mijlocul lor.

Dati fursecurile la cuptor pentru 20-25 de minute, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet.

Umpleti gaurelele cu dulceata si sunt gata de servit.

Pofta buna!

Fursecuri cu susan si dulceata

Print Friendly, PDF & Email
biscuitidulceatafursecuriretete biscuitisusanvisine
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Homemade granola si o idee de cadou
next post
Fursecuri fragede cu ciocolata

You may also like

Prajitura cu ananas si cocos

aprilie 6, 2021

Paine in ou cu miere si fructe

octombrie 17, 2018

Clatite cu dulceata

ianuarie 17, 2010

Cobbler cu mure si zmeura si La multi...

martie 30, 2012

Biscuiti cu cacao – crinkle cookies

noiembrie 23, 2020

Panna cotta cu iaurt si capsuni

aprilie 4, 2022

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Budinca de taietei cu nuca

februarie 13, 2012

Prajiturele Sarah Bernard

octombrie 26, 2013

Pancakes cu dovleac copt si nuca

octombrie 13, 2013

3 comments

Alexandra decembrie 3, 2014 - 5:44 pm

Chiar cautam o reteta de ceva care sa mearga dimineata la ceai si din care sa manance si fetita mea; reteta asta a picat la tanc. Multumesc! M-ai salvat si de data asta. Maine am de gand sa fac reteta ta de crema de zahar ars, e printre favoritele mele. Te pup si spor la gatit (ca-mi dai si mie idei :D).

Reply
Corina Ureche decembrie 3, 2014 - 5:53 pm

Alexandra, ma bucur ca e pe placul tau si sunt sigura ca si Mirunei o sa ii placa.
Spor la bucatarit si multumesc ca ma urmaresti :*

Reply
simonacallas decembrie 5, 2014 - 1:47 pm

Tare bine arata fursecurile, iar dulceata de visine e preferata mea 🙂

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ