Fursecuri cu susan si dulceata voastra preferata. M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva dulce si bun si am luat la rasfoit toate cartile mele de bucatarit, insa n-am gasit nimic care sa-mi faca cu ochiul. Apoi am scos colectia de reviste (si am cateva, va rog sa ma credeti) si pe cand imi pierdusem speranta de a gasi o reteta faina, am dat peste reteta fursecurilor. M-am si apucat de treaba! Sunt perfecte alaturi de o cana cu ceai, o cafea sau o ciocolata calda.
Azi e Sfantul Andrei si fursecurile mele vin oarecum ca un mic cadou pentru sarbatoritii zilei. Le zic La multi ani nepotelului mei de la Baia Mare, finutului drag de aici de la Cluj si prietenilor mei dragi care poarta acest nume frumos.
La multi ani si voua, celor care ma urmariti!
Ingrediente Fursecuri cu susan
cantitati pentru 17-18 bucati
- 200 g faina
- 50 g susan alb
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g zahar
- 2 galbenusuri
- un varf de cutit praf de copt
- un varf de cutit sare
- dulceata pentru servit (eu am folosit de visine)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 170 grade; intr-o tava asezati hartie de copt.
Amestecati intr-un bol faina, susanul, praful de copt si sarea.
Intr-un alt bol mixati untul cu zaharul pana cand cristalele zaharului sunt dizolvate, apoi adaugati galbenusurile si omogenizati.
Adaugati si faina si framantati aluatul pana cand faina este perfect inglobata.
Odata obtinut aluatul, formati mingiute de marimea unei nuci, apoi aplatizati-le usor intre palme.
Puneti fursecurile in tava, iar cu ajutorul degetului sau a varfului rotunjit a unei spatule formati o adancitura in mijlocul lor.
Dati fursecurile la cuptor pentru 20-25 de minute, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet.
Umpleti gaurelele cu dulceata si sunt gata de servit.
Pofta buna!
3 comments
Chiar cautam o reteta de ceva care sa mearga dimineata la ceai si din care sa manance si fetita mea; reteta asta a picat la tanc. Multumesc! M-ai salvat si de data asta. Maine am de gand sa fac reteta ta de crema de zahar ars, e printre favoritele mele. Te pup si spor la gatit (ca-mi dai si mie idei :D).
Alexandra, ma bucur ca e pe placul tau si sunt sigura ca si Mirunei o sa ii placa.
Spor la bucatarit si multumesc ca ma urmaresti :*
Tare bine arata fursecurile, iar dulceata de visine e preferata mea 🙂