Vara se numara retetele fara coacere, iar acest cheesecake marmorat cu ciocolata se inscrie cu brio in aceasta categorie. Partea faina a retetei este ca e super simplu de pregatit, dar si usor de adaptat la gusturile voastre.
De exemplu, putem inversa culorile sa avem un cheesecake cu ciocolata alba marmorat cu ciocolata neagra. Ambele variante sunt o incantare pentru ochi.
O alta varianta ar fi sa pregatim doua creme: una cu ciocolata alba si una cu ciocolata neagra. In tava le suprapunem si asa obtinem un cheesecake in doua straturi frumos colorate. Decizia de asamblare va apartine!
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Ciocolata se topeste cel mai bine la baie de aburi, amestecand constant in vas. Merge si direct pe flacara aragazului, insa exista riscul ca ciocolata sa se arda sau sa se taie.
- Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece. O tinem la frigider din momentul cumpararii sau o punem la congelator 10-15 minute inainte de folosire.
- Eu am adaugat in crema si ciocolata maruntita, pentru contrast de texturi. Bineinteles, acest pas este optional.
- Ciocolata alba se va intari pe deasupra, astfel ca recomand sa taiati cheesecakeul cu grija sau sa incalziti putin lama cutitului.
- In crusta de biscuiti se poate adauga putina cacao, pas optional.
Ingrediente Cheesecake marmorat cu ciocolata
Pentru blat
- 180g biscuiti digestivi
- 80g unt topit si racit
Pentru umplutura
- 300g crema de branza
- 400g smantana pentru frisca
- 50g zahar pudra
- 350g ciocolata Nestle Dessert Noir
- 200g ciocolata Nestle Dessert Blanc
Mod de preparare
Pregatim o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 24cm.
Punem biscuitii in blender si ii maruntim. Adaugam untul topit si amestecam bine. Punem biscuitii in tava pregatita si nivelam crusta cu o lingura presand foarte bine. Dam tava la rece pana pregatim crema.
Topim la baie de aburi ciocolata. Folosim vas separat pentru fiecare tip de ciocolata. Dupa topire le lasam cateva minute deoparte sa se racoreasca. Inainte de topire, din cantitatea de ciocolata neagra lasam separat 50g pe care o tocam marunt-marunt din cutit.
Intr-un vas incapator punem crema de branza, smantana pentru frisca si zaharul. Daca folosim smantana pentru frisca indulcita, nu mai este nevoie sa adaugam zahar. Mixam la viteza mare 3-4 minute, pana obtinem o crema uniforma. Adaugam ciocolata neagra topita si amestecam bine. Adaugam si ciocolata maruntita si amestecam.
Turnam crema in tava peste crusta de biscuiti. Nivelam cu o spatula.
Pe deasupra, punem din loc in loc ciocolata alba topita. Cu o furculita amestecam in crema, astfel incat sa obtinem un efect marmorat. Nu este obligatoriu sa intindem perfect crema, eu am amestecat si am lasat crema cu denivelari pe deasupra. Arata super fain!
Punem cheesecakul la frigider minimum 5 ore, ideal peste noapte.
Inainte de servire, despridem crema de peretii tavii cu ajutorul unul cutit, apoi desfacem inelul detasabil.
Pofta buna!