Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
Desert

Cheesecake cu ciocolata – cheesecake marmorat

written by Corina august 28, 2020
Cheesecake cu ciocolata – cheesecake marmorat

Vara se numara retetele fara coacere, iar acest cheesecake marmorat cu ciocolata se inscrie cu brio in aceasta categorie. Partea faina a retetei este ca e super simplu de pregatit, dar si usor de adaptat la gusturile voastre.

De exemplu, putem inversa culorile sa avem un cheesecake cu ciocolata alba marmorat cu ciocolata neagra. Ambele variante sunt o incantare pentru ochi.

O alta varianta ar fi sa pregatim doua creme: una cu ciocolata alba si una cu ciocolata neagra. In tava le suprapunem si asa obtinem un cheesecake in doua straturi frumos colorate. Decizia de asamblare va apartine!

Cheesecake marmorat cu ciocolata

Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!

  • Ciocolata se topeste cel mai bine la baie de aburi, amestecand constant in vas. Merge si direct pe flacara aragazului, insa exista riscul ca ciocolata sa se arda sau sa se taie.
  • Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece. O tinem la frigider din momentul cumpararii sau o punem la congelator 10-15 minute inainte de folosire.
  • Eu am adaugat in crema si ciocolata maruntita, pentru contrast de texturi. Bineinteles, acest pas este optional.
  • Ciocolata alba se va intari pe deasupra, astfel ca recomand sa taiati cheesecakeul cu grija sau sa incalziti putin lama cutitului.
  • In crusta de biscuiti se poate adauga putina cacao, pas optional.

Cheesecake marmorat cu ciocolata

Ingrediente Cheesecake marmorat cu ciocolata

Pentru blat

  • 180g biscuiti digestivi
  • 80g unt topit si racit

Pentru umplutura

  • 300g crema de branza
  • 400g smantana pentru frisca
  • 50g zahar pudra
  • 350g ciocolata Nestle Dessert Noir
  • 200g ciocolata Nestle Dessert Blanc

Cheesecake marmorat cu ciocolata

Mod de preparare

Pregatim o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 24cm.

Punem biscuitii in blender si ii maruntim. Adaugam untul topit si amestecam bine. Punem biscuitii in tava pregatita si nivelam crusta cu o lingura presand foarte bine. Dam tava la rece pana pregatim crema.

Topim la baie de aburi ciocolata. Folosim vas separat pentru fiecare tip de ciocolata. Dupa topire le lasam cateva minute deoparte sa se racoreasca. Inainte de topire, din cantitatea de ciocolata neagra lasam separat 50g pe care o tocam marunt-marunt din cutit.

Intr-un vas incapator punem crema de branza, smantana pentru frisca si zaharul. Daca folosim smantana pentru frisca indulcita, nu mai este nevoie sa adaugam zahar. Mixam la viteza mare 3-4 minute, pana obtinem o crema uniforma. Adaugam ciocolata neagra topita si amestecam bine. Adaugam si ciocolata maruntita si amestecam.

Turnam crema in tava peste crusta de biscuiti. Nivelam cu o spatula.

Pe deasupra, punem din loc in loc ciocolata alba topita. Cu o furculita amestecam in crema, astfel incat sa obtinem un efect marmorat. Nu este obligatoriu sa intindem perfect crema, eu am amestecat si am lasat crema cu denivelari pe deasupra. Arata super fain!

Punem cheesecakul la frigider minimum 5 ore, ideal peste noapte.

Inainte de servire, despridem crema de peretii tavii cu ajutorul unul cutit, apoi desfacem inelul detasabil.

Pofta buna!

Cheesecake marmorat cu ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
cheesecakeciocolataNestle Dessertnestle dessert blancnestle dessert noirretete fara coacere
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Piept de pui cu cascaval si sos de rosii
next post
Prajitura cu fructe si ulei de masline

You may also like

Unt de arahide cu sirop de artar

noiembrie 14, 2016

Pavlova cu capsuni si cimbru

iunie 9, 2019

Spuma de capsuni

mai 28, 2013

Tort cu morcovi si caramel sarat

martie 8, 2015

Malai dulce insiropat

martie 7, 2018

Tarta cu ciocolata si banane

iulie 31, 2013

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsuni

mai 21, 2020

Briose cu nuca

octombrie 1, 2012

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.