Untul de arahide nu este pe placul oricui, insa folosit in fursecuri s-ar putea sa fie iubit de toata lumea. Fursecurile noastre sunt fragede, pline de arome si zic eu, ca si foarte dragalase. Minunate e masa de sarbatori, ca si desert sau ca o gustare. Bineinteles, ele in sine sunt o fabuloasa bomba calorica, de aceea trebuie consumate cu masura, mai ales in aceasta perioada.
Ingrediente
-150 g unt
-150 g unt de arahide
-50 g zahar
-un ou
-cca. 300 g faina
-un praf de copt
-un plic zahar vanilat
-o tableta de ciocolata cu lapte
Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine spuma, apoi se adauga oul si untul de arahide. Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Se adauga faina cernuta in prealabil, si praful de copt si se amesteca pana cand aluatul devine omogen (Faina o puteti adauga treptat pana cand obtineti un aluat usor de modelat). Pentru a se lucra mai bine cu el se da la rece minim 1 ora, apoi se formeaza bilute de marimea unei chiftele, se aplatizeaza usor intre palme si se pun intr-o tava cu hartie de copt. In mijlocul fiecarui fursec se formeaza o gropita (eu am folosit manerul rotund al unei furculite) apoi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Daca observati dupa 10 minute ca gropita formata se umfla, scoateti tava din cuptor si mai apasati putin. Dupa ce sunt coapte se scot din cutor si se lasa la racit.
Tableta de ciocolata se topeste pe baie de aburi si cu ajutorul unei lingurite se umplu gropitele din fursecuri. Lasati fursecurile pana se intareste ciocolata, apoi serviti.
Din cantitatile de mai sus ies in jur de 20 de fursecuri.
Din cantitatile de mai sus ies in jur de 20 de fursecuri.
Pofta buna!
6 comments
Daca mananci 10 deodata e si asta o masura, nu ? :))
Salivez doar cand ma gandesc la aroma lor. Neaparat sa incerc si eu cu ciocolata la mijloc.
Dadaa, sunt grozav de dragute…si sigur grozav de bune!! Mai ai, ca vin la cafea 😉
Usoare si delicioase. Noua ne plac mai dulci, dar cu ciocolata deasupra sunt ok
100 gr. de faina pare insuficient pentru un aluat de modelat.
Ai dreptate, multumesc ca mi-ai atras atentia. Probabil a fost o greseala de scriere (desi reteta a fost incercata si de altii care mi-au dat feebdack pozitiv. Probabil au mai adaugat faina si nu mi-au mentinat. Oricum, multumesc!