Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Desert

Fursecuri cu unt de arahide

written by Corina Ureche noiembrie 25, 2012
Untul de arahide nu este pe placul oricui, insa folosit in fursecuri s-ar putea sa fie iubit de toata lumea. Fursecurile noastre sunt fragede, pline de arome si zic eu, ca si foarte dragalase. Minunate e masa de sarbatori, ca si desert sau ca o gustare. Bineinteles, ele in sine sunt o fabuloasa bomba calorica, de aceea trebuie consumate cu masura, mai ales in aceasta perioada.
 
Ingrediente
-150 g unt
-150 g unt de arahide
-50 g zahar
-un ou
-cca. 300 g faina
-un praf de copt
-un plic zahar vanilat
-o tableta de ciocolata cu lapte
Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine spuma, apoi se adauga oul si untul de arahide. Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Se adauga faina cernuta in prealabil, si praful de copt si se amesteca pana cand aluatul devine omogen (Faina o puteti adauga treptat pana cand obtineti un aluat usor de modelat). Pentru a se lucra mai bine cu el se da la rece minim 1 ora, apoi se formeaza bilute de marimea unei chiftele, se aplatizeaza usor intre palme si se pun intr-o tava cu hartie de copt. In mijlocul fiecarui fursec se formeaza o gropita (eu am folosit manerul rotund al unei furculite) apoi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Daca observati dupa 10 minute ca gropita formata se umfla, scoateti tava din cuptor si mai apasati putin. Dupa ce sunt coapte se scot din cutor si se lasa la racit.
Tableta de ciocolata se topeste pe baie de aburi si cu ajutorul unei lingurite se umplu gropitele din fursecuri. Lasati fursecurile pana se intareste ciocolata, apoi serviti.
Din cantitatile de mai sus ies in jur de 20 de fursecuri.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
ciocolatafursecuriunt de arahide
6 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Tort cu cirese, ciocolata si cafea
next post
Panna cotta cu ciocolata si peperoncino

You may also like

Prajitura cu lapte condensat si ciocolata

ianuarie 26, 2021

Briose cu nuca

octombrie 1, 2012

Cheesecake cu Oreo fara coacere

aprilie 6, 2017

Reteta Lemon Syllabub

mai 30, 2012

Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsuni

mai 21, 2020

Clatite cu branza si capsuni la cuptor

mai 27, 2020

Briose fructate

ianuarie 7, 2012

Fructe in ciocolata amaruie

aprilie 20, 2012

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Reteta simpla Tiramisu

ianuarie 23, 2012

6 comments

liana noiembrie 25, 2012 - 2:00 pm

Daca mananci 10 deodata e si asta o masura, nu ? :))

Reply
Mitinita MiniChefs noiembrie 28, 2012 - 6:40 pm

Salivez doar cand ma gandesc la aroma lor. Neaparat sa incerc si eu cu ciocolata la mijloc.

Reply
Paula Gafitescu noiembrie 28, 2012 - 6:40 pm

Dadaa, sunt grozav de dragute…si sigur grozav de bune!! Mai ai, ca vin la cafea 😉

Reply
Anne februarie 7, 2013 - 2:41 pm

Usoare si delicioase. Noua ne plac mai dulci, dar cu ciocolata deasupra sunt ok

Reply
erys ianuarie 19, 2014 - 7:44 am

100 gr. de faina pare insuficient pentru un aluat de modelat.

Reply
Corina Ureche ianuarie 19, 2014 - 7:50 am

Ai dreptate, multumesc ca mi-ai atras atentia. Probabil a fost o greseala de scriere (desi reteta a fost incercata si de altii care mi-au dat feebdack pozitiv. Probabil au mai adaugat faina si nu mi-au mentinat. Oricum, multumesc!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (23) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (96) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ