Galette cu visine si ciocolata – un desert de vara pe care poti sa il mananci ca atare sau cu un glob de inghetata. Fie vorba intre noi, cred ca as alege o inghetata de menta. Visine+ciocolata+menta. Apoi daca nici asta nu-i combinatie faina, nu stiu care e!
Pe blog mai am o reteta de galette cu prune. Este perfecta toamna cand avem prune suculente si dulci. De altfel, galette sau tarta rustica o poti face cu orice fructe de sezon. Evident nu as incerca cu pepene rosu ori galben.
Reteta care mi-a servit drept inspiratie o gasiti aici.
Ingrediente Galette cu visine si ciocolata
Ingrediente pentru blat
- 200g faina
- 40g cacao
- 150g unt rece taiat cubulete
- 3 linguri apa foarte rece
Ingrediente pentru umplutura
- 80g ciocolata 50% cacao
- 350g visine fara samburi
- 60g zahar brun
- 2 linguri amidon
Extra
- 1 ou
- Putin zahar brun
Apasă PLAY si vezi modul de preparare!
In robot punem faina, cacaua si untul rece. Amestecam aproximativ 1 minut, pana obtinem un aluat nisipos.
Adaugam apa si amestecam cateva secunde, cat sa se lege aluatul.
Scoatem aluatul din robot, il aplatizam cu mainile, il punem in folie alimentara sau intr-o punga si il tinem la frigider minimum 30 minute.
Aluatul se poate face si manual: intr-un castron incapator amestecam faina cu cacaua. Adaugam untul si amestecam cu degetele, incorporand untul in faina. Se obtine tot un aluat asemanator cu nisipul, dar va dura putin mai mult toata operatiunea. Adaugam apa si framantam. Nu framantam excesiv pentru a nu se incalzi foarte tare untul. Tragem folie peste aluat si il punem la rece.
Dupa cele 30 de minute pornim cuptorul la 190°C si punem hartie de copt intr-o tava mare (eu am folosit-o pe cea a cuptorului) si pregatim umplutura.
Pentru aceasta amestecam intr-un bol visinele cu zaharul brun si amidonul si maruntim ciocolata din cutit.
Scoatem aluatul de la rece si il intindem in foaie subtire, dar nu foarte subtire. Forma poate fi rotunda, patrata, cum va iese in principal.
Adaugam ciocolata in mijloc si o distribuim lasand gol 3-4 cm din margini.
Adaugam visinele pregatite anterior. Acestea vor lasa un sirop, nu il adaugam si pe el. Distribuim visinele peste ciocolata.
Impachetam marginile libere peste umplutura, apasandu-le usor. Ungem marginile cu ou batut si le presaram cu putin zahar brun.
Coacem galette cu visine si ciocolata 30 de minute.
2 comments
oare în loc de robot e ok mixer? Is plecata de acasă și îmi doream sa fac dar nu am robot aici
Salut, Alexandra. Nu merge cu mixerul, dar poti afce cu mana, am specificat in text. Prima data amesteci untul cu faina si cacaua, apoi adaugi apa. Va dura putin mai mult decat cu robotul, dar iese la fel de bine.