Curry de creveti si lapte de cocos – pranz sau cina in doar cateva minute! Asta daca iti plac crevetii si mancarurile de tip curry.
Recunosc din primul paragraf ca oarecum am trisat la reteta asta. Nu mi-am facut eu amestecul de condimente, ci am folosit unul gata cumparat (no sponsored). Sper sa treceti peste acest amanunt. 🙂
Stiti cum vad eu reteta asta? Perfecta pentru serile in care va vin niste prieteni in vizita. Da, trebuie mancat imediat ce e gata acest curry, dar totul se face suficient de rapid incat sa nu stai prea mult in bucatarie. Pana una alta nu e ca si cum prietenii nu pot sa iti tina companie la locul faptei, nu?
Pe scurt despre curry de creveti
- Crevetii. Proaspeti sau din congelator, merg oricum.
- Garnitura. Orez, broccoli fiert, conopida, ba chiar si paste merg.
- Coriandru. As face tot posibilul sa il am in casa pentru reteta asta.
- Condimentele. Amestecul de curry este picant, dar nu exagerat de picant, asa ca iti recomand niste fulgi de chili pentru o senzatie de foc si para. Ii adaugi chiar la inceput, deodata cu praful de curry.
- Atat!
CLICK AICI pentru alte retete cu creveti!
Ingrediente Curry de creveti si lapte de cocos
- 450g creveti (cruzi, decojiti)
- 400ml lapte de cocos
- 1 ceapa alba tocata marunt
- 4 catei de usturoi tocati marunt
- 4-5cm radacina de ghimbir maruntit
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita plina amestec pentru curry
- 4-5 linguri ulei
- coriandru proaspat
Apasă PLAY si vezi modul de preparare!
Mod de preparare
Toarna uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa si caleste 3 minute.
Adauga usturoiul si ghimbirul. Amesteca si prajeste totul 2 minute.
Pune lingurita cu amestec de condimente pentru curry. Amesteca si adauga laptele de cocos.
Lasa sa fiarba la foc mediu undeva la 6 minute. Sosul va fi cremos si dens.
Adauga crevetii, amesteca si mai fierbe totul 4 minute.
Adauga la final coriandru proaspat tocat marunt.
Serveste fierbinte, alaturi de orez sau legume. Merge si cu paste sau noddles, desigur.
Pofta buna!
2 comments
Buna Corina. Care ar putea fi motivul pentru care sosul mi s-a taiat?
Multumesc
Salut, Roxana. Poate ai tinut conserva de lapte la frigider? In acest caz diferentele de temperaturi au fost prea mari. De asemenea, chiar si laptele de cocos in sine ar putea fi o problema sau suprafierberea. Imi pare rau.