Curry de creveti si lapte de cocos – pranz sau cina in doar cateva minute! Asta daca iti plac crevetii si mancarurile de tip curry.
Recunosc din primul paragraf ca oarecum am trisat la reteta asta. Nu mi-am facut eu amestecul de condimente, ci am folosit unul gata cumparat (no sponsored). Sper sa treceti peste acest amanunt. 🙂
Stiti cum vad eu reteta asta? Perfecta pentru serile in care va vin niste prieteni in vizita. Da, trebuie mancat imediat ce e gata acest curry, dar totul se face suficient de rapid incat sa nu stai prea mult in bucatarie. Pana una alta nu e ca si cum prietenii nu pot sa iti tina companie la locul faptei, nu?
Pe scurt despre curry de creveti
- Crevetii. Proaspeti sau din congelator, merg oricum.
- Garnitura. Orez, broccoli fiert, conopida, ba chiar si paste merg.
- Coriandru. As face tot posibilul sa il am in casa pentru reteta asta.
- Condimentele. Amestecul de curry este picant, dar nu exagerat de picant, asa ca iti recomand niste fulgi de chili pentru o senzatie de foc si para. Ii adaugi chiar la inceput, deodata cu praful de curry.
- Atat!
CLICK AICI pentru alte retete cu creveti!
Ingrediente Curry de creveti si lapte de cocos
- 450g creveti (cruzi, decojiti)
- 400ml lapte de cocos
- 1 ceapa alba tocata marunt
- 4 catei de usturoi tocati marunt
- 4-5cm radacina de ghimbir maruntit
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita plina amestec pentru curry
- 4-5 linguri ulei
- coriandru proaspat
Apasă PLAY si vezi modul de preparare!
Mod de preparare
Toarna uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa si caleste 3 minute.
Adauga usturoiul si ghimbirul. Amesteca si prajeste totul 2 minute.
Pune lingurita cu amestec de condimente pentru curry. Amesteca si adauga laptele de cocos.
Lasa sa fiarba la foc mediu undeva la 6 minute. Sosul va fi cremos si dens.
Adauga crevetii, amesteca si mai fierbe totul 4 minute.
Adauga la final coriandru proaspat tocat marunt.
Serveste fierbinte, alaturi de orez sau legume. Merge si cu paste sau noddles, desigur.
Pofta buna!