Baghete umplute cu ton si bacon – o gustare super simplu de facut pe care o puteti pregati pentru o seara de film sau o tura de Catan intre prieteni. Dar la fel de bine puteti pregati aceste baghete si pentru pachetul de la serviciu. As adauga un sos langa ele, un sweet chili sau ceva pe baza de rosii, dar si un sos cu iaurt merge perfect!
Ingrediente si mod de preparare Baghete umplute cu ton si bacon
Am folosit 3 mini baghete cu susan, dar se poate face si cu bagheta mare. Trebuie doar sa o portionati dupa nevoie si plac. Am taiat baghetele si le-am scobit miezul. Jumatate din miez l-am folosit la umplutura, restul il voi usca si voi face pesmet. Mereu fac pesmet din ce paine ramane.
Am amestecat miezul cu: 50g porumb, 1 ardei gras rosu taiat cuburi, o ceapa rosie micuta taiata marunt, cozile de la o legatura de ceapa, o conserva de ton bine scurta de lichid, 70g bacon prajit si scurs de grasime, 50g cascaval, sare, piper, zeama de lamaie. Am amestecat bine de tot si am umplut barcutele de bagheta, unse in prealabil cu putin mustar. Pe deasupra am pus extra cascaval si am dat la cuptor pentru 15 minute la 190°C. Dupa coacere le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am mancat cu un sos tzatziki facut in casa, cremos si delicios. Daca va place, nu ezitati sa le testati!
Ce trebuie sa stiti!
Orice ingrediente poate fi scos din umplutura. Orice ingredient poate fi adaugat (ciuperci, cuburi de legume, carne tocata etc). La fel de bine puteti sa jonglati si cu cantitatile, nu este o reteta de cofetarie, deci nu aveti ce sa riscati. Va sfatuiesc sa nu scoateti miezul de paine din umplutura, o ajuta sa fie mai pufoasa.
njfnr