Fie ca aveti musafiri si pregatiti cateva aperitive sau poate doriti o cina colorata si usor de facut, dar mai ales un fel de mancare extrem de gustos, bruschetele sunt cheia. Azi va arat doua din preferatele noastre: cu rosii si busuioc si cu ardei copti. Iar al treilea preferat ar fi cu ciuperci.
Ingrediente
-felii de paine (prajite)
-rosii
-usturoi
-frunze de busuioc proaspat
-sare si piper dupa gust
-ulei de masline
-ardei copti
-patrunjel proaspat
Pentru bruschetele cu rosii si busuioc; se decojesc rosiile, se taie si se scot samburii, apoi pulpa se taie cuburi mici mici. Intr-un castron se amesteca cubuletele de rosii cu usturoi taiat marunt, frunzele de busuioc maruntite si putin ulei de masline, apoi dupa gust se adauga sare si piper. Puteti sa folositi si busuioc uscat, insa gustul nu va fi la fel de intens.
Pe fiecare felii de paine se aseaza o gramajoasa de amestec de rosii care se distribuie pe toata suprafata ei. Mai picurati cativa stropi de ulei de masline si bruschetele sunt gata.
Pentru bruschetele cu ardei copti, taiati ardeii copti in fasii lungi, apoi intr-un bol le amestecati cu patrunjel tocat, ulei de masline si sare si piper. Asezati fasiile pe paine prajita. Daca doriti, puteti sa aromati felia de paine cu usturoi.
Pofta buna!
2 comments
Corinus , esti cam harnicuta , nu crezi ? 🙂 Mor dupa bruschetele cu ardei copti , dar si dupa cele cu ciuperci !!! 😉
Ce bine arata, pofticioase rau! 😉