Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Paine umpluta cu masline si rosii

written by Corina Ureche octombrie 16, 2012
 
 Azi vreau sa va fac pofta cu ceva special de tot. Sau cel putin vreau si sper sa considerati ca e special 🙂
O paine umpluta cu pasta de masline, ce ziceti? Noi suntem mari iubitori de masline si le mancam si goale si mai ales mancam masline cu masline, atat de mult ne plac. Prima data am mancat pasta de masline in 2009 in Portugalia si pana atunci nici nu stiam de existenta acestui preparat din masline. Am fost incantata de el si am mancat  de cate ori am avut ocazia. Pasta aceasta pe care am folosit-o eu este chiar cea mai gustoasa din cate am incercat pana acuma si credeti-ma ca am incercat destule. Este de loc din Grecia si este distribuita la noi de SC Robadunas SRL, cu sediul in Cluj pe Traian Vuia 208. Pentru informatii, dar si comenzi puteti sa folositi numarul de telefon 0748890537 sau adresa de e-mail: robadunas@gmail.com. In curand se va lansa si site-ul asa ca tineti aproape!
Pe langa pasta de masline am mai folosit si rosii uscate, insa nu este obligatoriu. Puteti la fel de bine sa folositi doar pasta de masline fara nimic altceva.

aaaaa si inca ceva. Daca stati prin zona, ceea ce va recomand :), o sa va arat si alte retete cu minunatele produse de la Robadunas. N-as da tot din casa, da sa stiti ca urmatoarea reteta e de …. pasta de masline. O pasta facuta in casa, minunata… pam, pam!

Ingrediente
Pentru blat
-250 g faina
-15 g drojdie proaspata
-1/2 lingurita sare
-110 ml apa calduta
Pentru umplutura
-pasta de masline
-rosii uscate
 Intr-un vas se pune faina si sarea si in mijloc se face o gropita. In ea se pune drojdia faramitata si putina apa. Cu mana se framanta putin drojdia cu faina, apoi se adauga treptat apa si se framanta pana cand aluatul este nelipicios si se desprinde usor de pe maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit cca o ora. Dupa ce aluatul este crescut se pune putina faina pe blatul de lucru si se intrinde aluatul intr-o patura dreptunghiulara si nu foarte groasa. Se intinde pasta de masline peste blat si se presara pe deasupra rosii uscate taiate marunt. Aluatul se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pentru 30-40 de minute, pana ca este rumenita pe deasupra usor. Optional, puteti unge painea cu putin ou batut sau lapte si sa presarati susan, mac sau alte seminte.
Serviti paine umpluta ca si aperitiv sau gustare.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
aluatmaslinepainerosii
8 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Cartofi cu pesto si parmesan
next post
Cum scapam de tuse cu ridichea neagra

You may also like

Mini omlete cu sunca si cascaval la cuptor

martie 5, 2018

Crema de avocado si ton

septembrie 3, 2012

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020

Salsa de rosii

ianuarie 19, 2012

Ciuperci umplute cu pui si bacon

mai 18, 2022

Pachetele bolognese cu aluat dospit

ianuarie 19, 2016

Rulouri de pui (cu sos de mustar si...

februarie 1, 2012

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Chiftele de dovlecel si marar

ianuarie 13, 2010

8 comments

liana octombrie 18, 2012 - 4:57 am

Foarte frumos ai sarbatorit ziua internationala a painii :), bravo !

Reply
Paula Gafitescu octombrie 18, 2012 - 4:57 am

Ce fain arata, pozele sunt super! Pup

Reply
catkitchen octombrie 18, 2012 - 4:57 am

Corinus , sunt convinsa ca e tare buna daca-ti plac asa mult maslinele !!! Eu una nu le pot papa , nush de ce , pur si simplu nu-mi plac , dar painica umpluta tot trebuie sa fac , gasesc eu cu ce !!! 🙂

Reply
mirela octombrie 18, 2012 - 4:57 am

Foarte buna !!!!!!

Reply
Corina Ureche octombrie 18, 2012 - 5:05 am

Magda, daca nu iti plac maslinele poti sa umpli cu ce doreste sufletul tau. Eu am mai facut cu sunca, cascaval si ceapa verde. A iesit o minunatieeee!! pup

Reply
Corina Ureche octombrie 18, 2012 - 5:07 am

Multumesc Liana. Involuntar am facutr-o, sa stii, caci nu stiam de acest eveniment.

Reply
Corina Ureche octombrie 18, 2012 - 5:08 am

multumesc, Paula! :*

Reply
Corina Ureche octombrie 18, 2012 - 5:09 am

asa este Mirela!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ