Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Sfaturi utile

Cum scapam de tuse cu ridichea neagra

written by Corina Ureche octombrie 18, 2012
Azi nu va propun o reteta in sine, ci e mai mult un sfat prietenesc si urecheat vis-a-vis de tuse. Ma chinuie m-a chinuit o saptamana o tuse oribila care nicicum nu dorea sa paraseasca domiciliul. Am actionat cat se poate de rapid cu ridiche neagra si miere si a functionat foarte bine. Bineinteles, daca tusea dumneavoastra nu trece si este mai grava, adresati-va medicului.
Ridichea neagra este cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca foarte bun medicament naturist care calmeaza tusea si vindeca bolile digestive, biliare si racelile, datorita continutului crescut de vitamina C. Ea mai creste imunitatea organismului si are beneficii si in problemele legate de acnee. Si pe langa toate astea mai adaug ca este gustoasa si excelenta intr-o salata. Numa vorbe bune am despre leguma asta!
Dar haideti sa va arat cum am obtinut siropul minunat impotriva tusei.
 
Avem nevoie de:
-o ridiche neagra
-miere
Ridichea se spala foarte bine si se sterge cu un prosop. La capatul de unde i s-au taiat frunzele se taie un capacel, iar cu o lingurita sau cutit se scobeste miezul. Lasati 1 cm de miez pana la coaja, poate si mai bine. Ridichea astfel scobita am asezat-o pe gura unui pahar, caci la celalalt capat ridichea se ingusteaza intr-o forma de palnie si nu poate sta dreapta. In ridiche se pune miere, insa nu se umple de tot. Se lasa si aici 2 cm. Ridichea astfel preparata se pastreaza pe blatulul bucatariei, nu este nevoie sa fie tinuta la frigider. Ea incepe sa lucreze imediat si va forma un sirop din care se consuma 3 lingurite dimineata si seara. Surpriza mea a fost ca siropul s-a scurs in pahar printr-un mic orificiu din capatul de jos al legumei. Copletati cu miere de fiecare data cand siropul se termina pana cand ridichea incepe sa se usuce.
Din miez puteti face o salata cu otet, ulei, sare si piper.
Sanatate tuturor!
Print Friendly, PDF & Email
miereridiche neagrasfaturi utile
5 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Paine umpluta cu masline si rosii
next post
Guguluf cu lamaie si merisoare-La multi ani Pofta vine gatind!

You may also like

Ce mancam duminica

martie 11, 2016

Cum se congeleaza spanacul

septembrie 26, 2014

Unde sa mananci la Roma

martie 1, 2018

Meniu de duminica

iulie 11, 2010

Alimente care nu imi lipsesc din bucatarie si...

august 2, 2019

Organizarea dulapurilor din bucatarie

februarie 22, 2016

Cum congelam dovlecelul

august 3, 2016

Cum sa pregatesti o cina delicioasa in doar...

mai 25, 2017

Cum sa economisesti bani in bucatarie

ianuarie 5, 2018

5 comments

Dorina octombrie 24, 2012 - 2:42 pm

Trebuie sa fac si eu , am uitat co plet de aceste "medicament" . Ma chinuie o tuse teribila de 2 saptamani . Multumesc ca mi-ai amintit!

Reply
Paula Gafitescu octombrie 24, 2012 - 2:42 pm

Insanatosire grabnica si multumim de remediul destainuit! Pup

Reply
vdaiana octombrie 31, 2012 - 6:16 pm

Mi-a luat azi Mami de la Lidl o ridiche neagra. E iute de numa. Sper sa suport siropul care se va forma.

Reply
Corina Ureche octombrie 31, 2012 - 6:20 pm

Daiana, nu e cel mai bun sirop din lume, insa faci si tu acolo un efort sa il suporti pentru ca are numai beneficii de adus!

Reply
vdaiana noiembrie 11, 2012 - 6:23 pm

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca ai scos ridichea neagra la lumina. E super! Iuteala simtita la curatat nu se simte deloc pe sirop, e chiar placut la gust. Siiii cel mai important e ca are efect foarte bun. La halul in care tuseam am crezut ca n-o sa dorm multe nopti. Insa din a doua zi de sirop am simtit deja imbunatatire. :*

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ